LUKSUZNI "KOMADI" ZEMLJE

Slavni koji mogu da pobjegnu na pusto ostrvo

Svoj tropski raj posjedovao je čuveni muzičar Džon Lenon, a evo koje zvijezde danas uživaju u takvom luksuzu
2457 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Svako ponekad poželi da pobjegne na pusto ostrvo, a vjerovatno ta pomisao najčešće pada na pamet slavnim ličnostima. Najbogatiji od njih to sebi i mogu priuštiti.

Prva je slavni glumac Marlon Brando, prva holivudska zvijezda koja je pazarila ostrvo. U pitanju je Tetijaora, dom njegove supruge Tarite Teripaje, devetnaestogodišnje plesačice u Francuskoj Polineziji. Upoznao ju je 1962. dok je tamo snimao film “Pobuna na brodu Baunti”, u kojem je igrao poručnika koji želi da ostane da živi s domorocima. On i Tarita su se vjenčali i dobili dvoje dece, a 1965. glumac je kupio ostrvo od 60 hektara. Deceniju nakon smrti glumačkog barda, 2014, na ostrvu je otvoren luksuzni kompleks koji nosi njegovo ime i može da primi 84 gosta.

Svoj tropski raj posjedovao je čuveni muzičar Džon Lenon, a evo koje zvijezde danas uživaju u takvom luksuzu.

Džoni Dep

Zvijezda “Pirata sa Kariba” na Karibima posjeduje ostrvo od 2004. Glumac je svojevremeno izjavio da je za ovaj poduhvat bio inspirisan Brandovim iskustvom.

Dep je 2004. izdvojio 3.4 miliona dolara za ostrvo koje se zvalo Litl Hols Pond Kej, a zatim mu je promijenio ime u “Plaža Lili Rouz” (“Lilly Rose Beach”), u čast svoje kćerke.

Na ostrvu površine 45 hektara je šest plaža, a kako je kazao, “toliko je tiho da možete čuti otkucaje srca”.

Rodžer Voters i Šakira

Slavni muzičar se 2011. udružio sa pop zvijezdom Šakirom kako bi kupili ostrvo Bonds Kej na sjeveru Bahama. Za razliku od Džonija Depa, oni to nisu uradili da bi uživali u privatnosti, već da bi izgradili luksuzni turistički kompleks namijenjen multimilionerima.

Mel Gibson

Za 15 miliona dolara oskarovac Mel Gibson pazario je ostrvo Mao na Fidžiju 2005. godine, nakon velikog uspjeha kontroverznog filma “Stradanje Isusovo”. Na ostrvu, površine 90 hektara, ima nekoliko ugašenih vulkana, a riječ je o jednom od najvećih privatnih posjeda u Južnom Pacifiku, na kojem glumac i reditelj često boravi s djecom.

Ovo ostrvo se pojavljuje u epizodi serije 30 Rock koja je nazvana “Operation Righteous Cowboy Lightning”.

Leonardo Dikaprio

Holivudski glumac kupio je 2015. godine za “samo” 1,75 miliona dolara ostrvo Blekador Kej u vodama Belizea, male tropske države u srednjoj Americi. Poznat kao borac protiv klimatskih promjena, on je lično nadgledao izgradnju luksuznog ekološkog rizorta, koji treba da bude otvoren za turiste naredne godine.

Edi Marfi

Prije petnaestak godina glumac Edi Marfi kupio je za 15 miliona dolara ostrvo na Bahamima, površine 104 hektara, i na njemu izgradio luksuzni hotel. Aranžmani u rizortu Ruster Kej su rezervisani po nekoliko mjeseci unaprijed, a stalnim gostima čuveni komičar daje popust i pogodnost besplatnog leta helikopterom iznad Bahama.

Marfi je prije toga posjedovao ostrvo u Bahamskom zalivu zvano Biser (Pearl), ali mu nije odgovaralo pa ga je prodao i kupio drugo.

Pamela Anderson

Nekada čuvena kao seks simbol, glumica poznata po ulozi u seriji “Čuvari plaže” ostrvo je dobila na poklon. Naime, kupio joj ga je bivši suprug, muzičar Tomi Li 2007. u pokušaju da je navede da se pomiri s njim.

U pitanju je dio 300 vještačkih ostrva koji zajedno formiraju “kartu svijeta”, koja su poznata kao Dubai Project World. Navodno je dobila ostrvo koje predstavlja Grčku zbog Lijevog porijekla.

Riki Martin

Pop pjevač je 2008, iste godine kada su na svijet došli njegovi blizanci, kupio ostrvo u blizini obale Brazila. Za to je izdvojio osam miliona dolara.