"Nikić 2015. bio oronuo i obolio od šećera, na Kosovu za Ruse obavljao poslove vešeraja"

Suđenje se nastavlja sjutra
199 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2018. 18:33h

Suđenje se nastavlja sjutra. Svjedočiće Rajko Bobot i Božo Vujošević.

10:00 Advokat Miroje Jovanović je predložio da se svjedok Saša Sinđelić pozove da se izjasni samo na okolnost ko mu je i pod kojim uslovima dozvolio da napusti teritoriju Crne Gore.

9:57 Odbrana nema primjedbi na iskaz svjedoka.

9:57 Tužilac nema primjedbi na svjedočenje Lakića.

9:56 Odbrana nema pitanja

Pitanja tužioca

9:53 On je rekao da vozilo koristi tri godine, iznajmljen je na lizing, koristi se u Beogradu non-stop i ponekad kada dođe u Crnu Goru. On je kazao da ne poznaje Ananija Nikića.

"Na ovoj slici vidim zgradu u kojoj ja živim, ne vidi se moj stan od ovog drveća, a iza vozila nalazi se tržni centar "Vidikovac" U poslovni centar Vidikovac nisam išao zadnje tri godine. Pupinovim mostom prolazim kada idem kod brata u Padinsku skelu.

On je kazao da je ovo vozilo imalo ranije drugu registraciju.

"Želim samo da dodam da je ovo vozilo ranije imalo drugu registraciju, neko je uzeo tablice i o tome postoji zapisnik i ja sam promijenio i dobio sam ove tablice koje su sada na vozilu", rekao je Lakić.

Svjedoči Milosav Lakić

9:48 Lakić je kazao da ne zna zašto je sada pozvan. Rekao je da nema ništa da doda pored onoga što je kazao tužiocu.

9.46 Odbrana nema pitanja za Luku Lakića

Pitanja tužioca

9:44 Lakić je rekao da ne poznaje Ananija Nikića.

On je rekao da ovim vozilom nije vozio nikog u TC "Vidikovac" niti na Pupinovom mostu.

9:42 Lakiću je prezentovan snimak, na kojem je, kako je rekao, vozilo njegovog oca.

On je rekao da ponekad on i njegov otac upravljau vozilo, a nekad i nejgov brati koji nije u Crnoj Gori.

Svjedočenje Luke Lakića

9:41 Lakić je kazao da ne poznaje nikog od optuženih.

Primjedbe branilaca

9:39 Advokat Đorđe Bulatović je kazao da se iskaz Ljilje Nikač ne odnosi na predmet postupka niti na period na koji se optužnica odnosi.

Advokat Miroje Jovanović rekao je da je postupak protiv Nikića razdvojen i da Nikač nije mogla da svjedoči u ovom postupku.

Primjedbe tužioca

9:30 Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da nema primjedbi na svjedočenje. On je kazao da su advokati odbrane ometali svjedoka.

"Svjedok je iskreno govorio sve što je znao u vezi činjenica zbog koji je pozvan da svjedoči. Moram da primijetim da, kao i u prethodnim slučajevima ovaj svjedok je od strane odbrane ometan", rekao je Katnić.

Pitanja odbrane

9:30 "Tačno je što sam reklla kod tužioca da je treći vlasnik bio Goran Mirjačić. Dok smo bili zajedno u firmi Anannije Nikić nije nikadad prevodio", rekla je Nikač

9:22 "Danas sam pominjala 2015. godinu. Nisam je pominjala kod tužioca, jer mi nije bilo postavljeno to pitanje", rekla je Nikač na pitanje advokata Medojevića.

Ona je kazala da je Nikića vidjela Nikića 2015. godine i tada je posljednji put vidjela Ananija Nikića.

"Sam mi je rekao da teško da živi, da je svu svoj imovinu dao na prodaju, oronuo je bio i obolio od šećera", kazala je Nikač.

9:21 Nikač je na pitanje advokata Radosavljevića kazala da je Nikić za vrijeme dok je radio u firmi imao redovna primanja, plaćen telefon i putne troškove

Pitanja tužioca

9:20 "Kada sam rekla da je Ananije Nikić bio lošeg imovnog stanja, odnosno da je bio na rubu egzistencije, mislila sam na period do 2015. godine. O njegovom materijalnom stanju nakon toga ne znam ništa", kazala je Nikač.

9:15 Nikač je kazala da je Nikić dobio otkaz kada je bez znanja direkotra otišao u Moskvu.

"Razlog zbog čega je Ananije Nikić dobio otkaz u ovoj firmi je što je bez znanja direktora otišao u Moskvu, a na poziv osnivača firme Olega Frajeva, kako bi preuzteo plate za pnjega i prethodnu zaposlenu, osobu koja se zvala Marina", kazala je Nikač.

9:13 "Rekao mi je da usluge koje je obavljao na Kosovu za Ruse bili su isključivo poslovi pranja, odnosno vešeraja", kazala je Nikač

9:11 Nikač je kazala da je Nikić u toj firmi bio samo lični vozač.

9:10 Ona je kazala da su osnivači firme Oleg Frajev, Rajko Bobot i još jedan čovjek iz Beograda, čijeg imena nije mogla da se sjeti, ali je taj čovjek kako je kazala preminuo.

Svjedočenje Lilje Nikač

9:09 Ona je kazala da je su bili u kontaku kada je Nikić ostao bez posla i da je ona primijetila je bio na rubu egzistencije, Da je bio "fizički propao i pishički oronuo"

9:06 Nikač je da nije u srodstvu sa optuženima. Pozvana je zbog poznanasta sa Ananijem Nikićem, sa kojim je radila od 2009. do 2012. godine.

Ona je Nikića upoznala u ifrmi u kojoj je radila, a ona je bila angažovana na poslovima prevoidlaštva, a Nikć je radio kao vozač.

Suđenje za pokušaj terorizma na izborni dan 2016. godine se nastavlja danas u Višem sudu u devet časova.

Na prošlom ročištu svjedočili su funkcioner Demokratskog fronta Milutin Đukanović i Blažo Lakić.

Galerija

Bonus video: