U PETAK NASTAVAK SUĐENJA

Zeković ne zna zbog čega bi ga neko ubio

Radojica Zeković nije se pridružio gonjenju optuženih i tvrdi da on nije bio meta
684 pregleda 0 komentar(a)
Milan Lješnjak, Foto: Filip Roganović
Milan Lješnjak, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 14.03.2018. 08:13h

Radojica Zeković kazao je juče u Višem sudu u Podgorici da ne zna zbog čega bi on bio meta i da ne poznaje nikoga od optuženih u postupku protiv Stevana Stamatovića i njegove kriminalne grupe.

„Ja ne vidim sebe u toj priči. Optužene ne poznajem i ne vidim razlog zbog čega bih ja bio meta napada kada nemam veze sa nikakvim klanovima“, kazao je on.

Zeković je u sudnicu doveden iz zatvora gdje, imeđu ostalog, robija i zbog dvostrukog ubistva.

On je, piše u optužnici, bio meta Stamatovićeve kriminalne grupe 20. maja prošle godine. Tada su ispod automobila „golf 5“, koji je navodno koristio, Dejan Deletić i Milan Lješnjak postavili eksplozivnu napravu. Zeković je tvrdio da nikada nije koristio to vozilo, da vlasnika ne poznaje i da ne može da objasni zbog čega se u vozilu nalazio račun servisiranja na ime njegovog oca.

„To pitajte vlasnika vozila. Nemam pojma”, kazao je Zeković. On se nije pridružio gonjenju optuženih. Objasnio gdje je bio tog dana kada su htjeli da ga ubiju.

„Bio sam u Nikšiću kod oca i maćehe kada su me pozvali iz nikšićke policije i rekli mi da je pripreman neki atentat na mene. Bio sam iznenađen. Odmah sam sproveden u ZIKS gdje sam bio izolovan mjesec dana u samici”, kazao je Zeković.

Zeković je potvrdio da mu u zgradi ispred koje su optuženi postavili eksploziv živi supruga i sin. Rekao je da je kod njih bio samo jednom u septembru 2016. godine, jer su dolazili kod njega u Nikšić.

On tvrdi da njegova supruga ne poznaje vlasnika „golfa“ Bojana Jelića, i da ne umije da vozi.

Na pitanje kako se njegov DNK našao u automobilu, Zeković je ponovio da nije koristio vozilo, jer da jeste sigurno bi ostalo više od dvije tačke njegovih bioloških tragova.

Na predlog specijalnog tužioca Saše Čađenovića juče je odgledan video zapis izuzet iz telefona optuženog Aleksandra Bojovića, na kojem se vidi da ovaj optuženi šeta po stanu i pored firmirane odjeće i parfema pokazuje šest pištolja i dvije automatske puške. Svjedok Nemanja Radović nakon toga je kazao da je to njegov stan koji je dao pod zakup optuženom Đorđu Božoviću.

Na tom snimku pojavljuje se i muškarac u pidžami za kog je Bojović kazao da je njegov drug Ivan Trifunović, sa kojim je tu svratio nakon što su pješke došli iz Berana.

Na pitanje da objasni zašto je njegov drug tako obučen, on je kazao je da on mnogo voli da nosi pidžamu i veoma često tako obučen šeta kroz Berane.

On nije želio da odgovara na mnoga pitanja tužioca i nije odgovorio čiji je stan i ko ga je snimao, ali ni šta vidi na snimku koji je prikazan. Rekao je samo da se radi o gasnim pištoljima. On se na snimku obratio izvjesnom Ćefu, a u sudnici je objasnio da je to njegov drug iz Berana Stefan Anđić. Gotovo istovremeno optuženi Balević je sa klupe kazao: „Ja sam Ćefo“.

Bojović je bio kategoričan da je snimak napravljen iz šale i za Anđića, ali da mu ga nije poslao jer je htio da mu ga pokaže kada se budu vidjeli.

Objasnio je i da je bio u posjedu dva video snimka na kojima se vidi oružje, ali je takođe odbio da kaže gdje su ti video zapisi napravljeni i za koga je oružje čuvano. Stavan Stamatović je i dalje u bjekstvu.

Suđenje se nastavlja u petak.

Preporučujemo za Vas