Kazna za učiteljicu je teška i nerazumna

Oni su, između ostalog, naveli da je sve kulminiralo verbalnim napadom učiteljice na djevojčice iz drugih odjeljenja, nakon čega je ona dobila otkaz
127 pregleda 20 komentar(a)
škola, učionica, đaci, Foto: Shutterstock
škola, učionica, đaci, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.03.2018. 07:09h

Roditelji odjeljenja V1 OŠ “Stefan M. Ljubiša” u Budvi uputili su juče apel javnosti i institucijama jer, kako su naveli, osjećaju “moralnu odgovornost da izraze ogorčenost”.

“Hajka na učiteljicu, Svetlanu Seku Popović, traje od juna 2017. godine. Toga nisu bila pošteđena ni naša djeca, slušajući svakodnevno ogovaranja i nazivanja učiteljice pogrdnim imenima”, piše u apelu.

Oni su, između ostalog, naveli da je sve kulminiralo verbalnim napadom učiteljice na djevojčice iz drugih odjeljenja, nakon čega je ona dobila otkaz.

“Uprava škole nije uzela u obzir 33 godine pedagoškog rada i generacija uspješnih đaka kojima je, sem znanja, prenijela i mnogo bitnije – životne principe”, piše u apelu. Oni su ukazali da joj je otkaz uručen na praznik žena, i da su takvim činom šokirali i učiteljicu i njihovu djecu.

“Od tog trenutka počinju istinske patnje naše djece koja traju danima. Nije teško zamisliti kako se moze osjećati jedanaestogodisnje dijete, koje je samo jednog jutra saznalo da učiteljica, koja mu je pet godina bila kao roditelj, dobila otkaz. Nas, roditelje, niko iz Uprave škole nije zvanično ni obavijestio o ovim odlukama i nismo imali šansu da pripremimo djecu”, piše u apelu.

Bonus video: