Presuda Miranoviću za pokušaj ubistva 29. marta

Tužiteljka Tatjana Begović kazala je da u cjelosti ostaje pri završnim riječima datim u prvostepenom postupku
625 pregleda 1 komentar(a)
Petar Miranović, Foto: Savo Prelević
Petar Miranović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.03.2018. 14:59h

Sudija Predrag Tabaš 29. marta objaviće presudu Petru Miranoviću (30), okrivljenom za pokušaj ubistva Podgoričanina Predraga Lazarevića.

Ponovljeno suđenje Miranoviću okončano je jutros davanjem završnih riječi.

Prema navodima optužnice, on je 19. septembra 2013. godine, oko 3 sata i 40 minuta, na Bulevaru Ivana Crnojevića u Podgorici, na trotoaru ispred svoje kuće, nakon kraće prepirke, nožem ubo Lazarevića u predjelu grudnog koša, nanoseći mu teške povrede.

Tužiteljka Tatjana Begović kazala je da u cjelosti ostaje pri završnim riječima datim u prvostepenom postupku.

"Nalazim da u ponovljenom postupku nije proveden nijedan dokaz koji bi ovog tužioca opredijelio na drugačiji zaključak", kazala je ona.

Miranovićev branilac, advokat Zoran Piperović, u završnim riječima kazao je da ako tužiteljka ostaje i pri navodima "ispred svoje kuće" i "nakon kraće svađe" mora postaviti par pitanja.

"Gdje je Petar Miranović bio prije kratke svađe u 3.40 sati? U kafani? Na ulici? Ispred svoje kuće? I gdje je bio oštećeni? Prethodi li što kratkoj svađi? Gdje se odigrava? Ko gleda kratku svađu? U čemu su prije kratke svađe bili obučeni Petar Miranović, njegova majka, njegov otac i njegova malodobna sestra? A svi su bili u odjeći u kojoj normalni ljudi spavaju. Sa kim je bio oštećeni? Kako to da svi Miranovići ne govore istinu, pa makar bili tek probuđeni iz sna, a da se vjeruje momcima koji su izašli iz kafane?", pitao je Piperović.

On je zamolio sud da ovaj put uzme u obzir što se dešavalo prije svađe i koja je situacija natjerala optuženog da ustane iz kreveta, i pitao zašto se ne vjeruje nalazu vještaka, koji su konstatovali da je Miranović bio u stanju straha jakog intenziteta kada je na pragu svoje kuće nožem ubo sugrađanina.

"Predlažem da ovog puta sud pokloni punu vjeru iskazima svjedoka Miranovića i nalazu tročlane komisije vještaka neuropsihijatrijske struke", kazao je Piperović.

Viši tužilac Grujo Radonjić koji je zastupao optužnicu protiv Miranovića nije se pojavio u sudnici. U davanju završnih riječi njega je zamijenila tužiteljka Tatjana Begović. Radonjić je prošle sedmice saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu, zbog sumnji da je počinio krivično djelo zelenašenje. SDT sumnjiči tužioca da je član kriminalne grupe na čijem čelu je Aleksandar Đurapčević.

Bonus video: