Oduzeto oko pet kilograma skanka: Uhapšen Nikšićanin

„Opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja“, kazali su iz policije
3 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.03.2018. 14:32h

Crnogorski policajci i carinici oduzeli su, na graničnom prelazu Vraćenovići, oko pet kilograma skanka i uhapsili S.N. (37) osumnjičenog da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Navodi se da je na graničnom prelazu Vraćenovići, na izlazu iz Crne Gore, kontrolisano putničko motorno vozilo marke “VW Passat“ karavan hercegnovskih registarskih oznaka kojim je upravljao S.N. (37) iz Nikšića.

„Detaljnim pregledom vozila, carinski i policijski službenici su u zadnjem dijelu vozila, ispod sjedišta u otvoru rezervoara za gorivo, pronašli i oduzeli 19 manjih pvc pakovanja sa sadržajem suve biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je skank, ukupne težine od oko pet kilograma“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su o svemu obaviješteni službenici Odsjeka za borbu protiv droge.

„Opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja“, kazali su iz policije.

O događaju je, kako se navodi, obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se S.N. uhapsi i privede uz krvičnu prijavu zbog sumnje da je počnio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

„Nakon saslušanja tužilac je za S.N. donio rješenje o zadržavanju u službenim prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica do privoda nadležnom sudiji za istragu“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: