Hoće li Ulić na optuženičku klupu?

Advokati tvrde da je optužnica neozbiljna, tužiteljka kaže da je sve dokazano
71 pregleda 2 komentar(a)
Vaso Ulić, Foto: Savo Prelević
Vaso Ulić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.03.2018. 07:06h

Dok specijalna tužiteljka Mira Samardžić tvrdi da je optužnica koju je zbog međunarodnog šverca droge podigla protiv Vasa Ulića potvrđena dokazima, njegovi branioci tvrde da dokaza nema.

„Optužnica pojedinačno ne sadrži ni jedan jedini dokaz koji nesporno potvrđuje da je Ulić počinio to krivično djelo”, kazao je advokat Miloš Vuksanović na jučerašnjem potvrđivanju optužnice u Višem sudu u Podgorici.

„Neozbiljnost, neosnovanost, proizvoljnost i neprofesionalnost optužnice ogleda se na mnogim mjestima”, smatra Vuksanović.

Njegov kolega, advokat Danilo Mićović, rekao je da je optužnica proizvod fikcije australijskih vlasti koje su uzete zdravo za gotovo.

Ulić je uhapšen u avgustu prošle godine, deset godina nakon što su mjerama tajnog nadzora snimljeni njegovi razgovori sa ostalim članovima grupe. On je tada prisluškivan po naredbi podgoričkog Višeg suda, a prisluškivala ga je i policija Australije. Ulić se tereti da je organizovao kriminalnu grupu čiji su članovi Rade Ljuboja, Dejan Medan, Dimitris Papadimitrou, Fabian Quaid i drugi. Oni su, navodno, krijumčarili MDMA drogu u Australiju, pretvarali je u tablete ekstazi i prodavali u Austriji.

Od Ulićeve grupe ranije je, u Australiji, zaplijenjeno 44,16 kilograma MDMA praha. Za 15 dana znaće se da li će se Uliću suditi.

Bonus video: