“Falkon Light” Ljube Ivanove u Budvi

Izložbu pod nazivom “Falkon Light” organizuje Dukley European Art Community (DEAC)
0 komentar(a)
Falkon Light (novine)
Falkon Light (novine)
Ažurirano: 13.03.2018. 09:05h

Izložba radova ruske umjetnice Ljube Ivanove biće otvorena u četvrtak, u 19 časova u Dukley Art Gallery u Budvi. Izložbu pod nazivom “Falkon Light” organizuje Dukley European Art Community (DEAC).

Ljuba Ivanova je jedan od prvih umjetnika koji su prošli kroz radionicu u Dukley Art Centru, a više od dvije godine radi i aktivno podstiče posjetioce DAC svake nedjelje, na Dan otvorenih vrata u svom studiju na drugom spratu galerije.

Ljuba se već dugo bavi apstrakcijom. Član je mnogih međunarodnih web galerija: Artmajeur, Tuttoarte, Zeigdeinekuns, gdje predstavlja svoj rad. Ivanova je takođe učestvovala na u kolektivnim izložbama u organizaciji Dukley European

Art Community “Abstract-Specific” u Podgorici, gdje je izlagala sa poznatim dizajnerom Petrom Bankovim, i imala vlastitu izložbu.

“Ideja je da svako može da stvori nešto novo i zanimljivo i jedinstveno. A zašto apstrakcije - zato što ne želim da otkrijem poentu čovječanstvu koje nije spremno”, objašnjava svoj rad Ljuba Ivanova.

Ljuba Ivanova veći dio života provela je na Kamčatki, gdje je radila u Oblasnoj filharmoniji. Radila je sa mnogim evropskim i američkim galerijama, a u okviru projekta Dukley European Art Community, osim sa Bankovim, izlagala je sa Nikitom Aleksejevim, Pavelom Bratom, Evgenijem Dibskim, Semjonom Fajbisovičem i drugima. Ljuba je mnogo godina „radila u sferi kulture“- kao saradnik u filharmoniji, kao impresario, i slično. Posjećujući muzeje, shvatila je, u svojim pedesetim, da hoće da slika na platnu. I slika. To je, u stvari, apstraktno slikarstvo, i konkretno, sa provjerenom kompozicijom, dobro promišljenom fakturom i izražajnom bojom, koje ljudi sa sovjetskim i ruskim bekgraundom skoro i da ne umiju da rade. I što je još važnije - to je slikarstvo koje je napravljeno zato što se autorka raduje da nanosi boju na platno. I ta se energija prenosi gledaocu.

Kurator izložbe je Evgenija Belskaja.

Bonus video: