Krivična prijava inspektoru zaštite prostora: Osumnjičen da je sačinio lažne službene isprave

Krivična prijava protiv ovog lica je, nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem, tom tužiocu podnijeta u redovnom postupku."
79 pregleda 3 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 13.03.2018. 12:02h

Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta podnijeli su državnom tužiocu u Herceg Novom krivičnu prijavu protiv D.Z. (51) iz tog grada zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, saopšteno je iz Uprave policije.

"On je, kako se sumnja, krivično djelo počinio u vrijeme dok je bio zaposlen u Upravi za inspekcijske poslove na način što je u svojstvu ovlašćenog lica – inspektora zaštite prostora u ovoj Upravi, u više navrata u periodu od 03.11.2016. godine do 29.08.2017. godine, sačinio lažne službene isprave – zapisnike o izvršenom inspekcijskom pregledu u kojima je naveo neistinite podatke vezano za činjenična stanja. Ti neistiniti podaci su se odnosili na kontrolu gradnje objekata od strane više investitora, na području opština Herceg Novi i Tivat. Takođe, krivično djelo je, sumnja se, počinio i na način što nije preduzimao mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a shodno njegovim ovlašćenjima i važećim zakonskim propisima. ", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaju da je osumnjičeni D.Z, sumnja se, na ovaj način protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i nevršenjem svoje službene dužnosti, omogućio investitorima da grade objekte bez prethodno pribavljene građevinske dozvole.

"Krivična prijava protiv ovog lica je, nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem, tom tužiocu podnijeta u redovnom postupku.", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: