Đurić: Traže da platimo sve poreze na zaposlene Thomas Cook-a

"Sva primanja zaposlenih koji su predmet istrage: plate,osiguranje, doprinose platio je Thomas Cook, piše u reagovanju Đurića.
116 pregleda 2 komentar(a)
novac, euro, Foto: Shutterstock.com
novac, euro, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 13.03.2018. 12:53h

Direktor „Alfa Tours“ Vladimir Đurić reagovao je povodom tvrdnji da je protiv njega podnijeta prijava zbog utaje poreza. Objašnjava da ga je o tome juče obavijestio inspektor za privredni kriminal budvanskog Odjeljenja bezbjednosti te da je mu je tom prilikom kao razlog naveden „neplaćanje poreza i prireza na zaposlene koji su predstavnici Tour operatora THOMAS COOK“, a koje u Crnoj Gori zastupa njegova fitma.

On demantuje da radnicima nije plaćeno sve ono što Zakon predviđa.

„Zaposleni Thomas Cook-a, koji su radili u Crnoj Gori prethodne 3 sezone imali su prekogranične radne dozvole. Bili su zaposleni u svojim matičnim zemljama. Sva primanja zaposlenih koji su predmet istrage: plate,osiguranje, doprinose platio je Thomas Cook, piše u reagovanju Đurića.

On se pozivajući se na član 72 Zakona o strancima koji se odnosi na pružanje ugovorenih usluga stranaca a u kojem se navodi da „ugovorene usluge može pružiti stranac koji je registrovan za obavljanje privredne i druge djelatnosti u drugoj državi , na osnovu ugovora zaključenog sa pravnim licem sa sjedištem u Crnoj Gori.

„Od nas se traži da mi platimo sve poreze i prireze na zaposlene Thomas Cook-a", dodaje Đurić koji je našoj redakciji dostavio i dopis Thomas Cook-a , u kojem se navodi da su osobe koje su dobili prekogranične dozvole zaposleni u Švajcarskoj.

Bonus video: