SUDU DOSTAVIO POTVRDU

Đačić neće u zatvor: Platio kaznu od 600 eura

Sutkinja Ljiljana Popović je kazanila Đačića sa 600 eura zbog prijetnji koje je telefonom uputio svom partijskom drugu Žarku Vukoviću
8 komentar(a)
Mirko Đačić, Foto: Goran Malidžan
Mirko Đačić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 13.03.2018. 13:45h

Predsjednik pljevaljske opštine Mirko Đačić neće ići u zatvor, nakon što je sudu dostavio potvrdu da je uplatio novčanu kaznu u iznosu od 600 eura.

Sutkinja Ljiljana Popović je kazanila Đačića sa 600 eura zbog prijetnji koje je telefonom uputio svom partijskom drugu Žarku Vukoviću 1. oktobra 2016.

S obzirom na to da Đačić nije platio kaznu u roku od tri mjeseca od pravosnažnosti presude novčana kazna zamjenjena je kaznom zatvora u trajanju od 24 dana.

Đačić je na izdržavanje kazne trebao da se javi srijedu 28. februara, ali je tražio odlaganje izdržavanja kazne zbog porodičnih obaveza, što je sud uvažio.

Gradonačečnik Pljevalja trebao je u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude da uplati i 403,5 eura na ime troškova krivičnog postupka i 27,5 eura paušala.

Predsjednik Opštine Pljevlja je 1.oktobra 2016. sa svog telefona dva puta pozvao Vukovića uputivši mu prijetnje: "Đe si bagro da te ubijem, ubiću te kao zeca, likvidiraću te, glavu ću ti otkinuti, đe se nalaziš da dođem da ti glavu otkinem p…o jedna". Istog dana desetak minuta kasnije Đačić je vozilom došao ispred kuće Vukovića u naselju Radosavac i kroz otvoreni prozor vozila obratio se Vukovićevoj supruzi , riječima "Nemam ja ništa sa tobom, kakvog muža imaš idiota, glavu ću mu otkinuti, ja ću mu biti sudbina a ne Joksimovići".

Preporučujemo za Vas