ZBOG MUČENJA I NANOŠENJA TEŠKIH TJELESNIH POVREDA

Prebijanje Martinovića: Grgurović i Zejak osuđeni na po godinu i pet mjeseci zatvora

Pripadnici SAJ su oslobođeni za oštećenje Martinovićevog vozila
196 pregleda 22 komentar(a)
Mijo Martinović, Foto: Screenshot (YouTube)
Mijo Martinović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 12.03.2018. 18:19h

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Boro Grgurović i Goran Zejak osuđeni su danas u podgoričkom Osnovnom sudu na po godinu i pet mjeseci zatvora zbog prebijanja Milorada Mija Martinovića 24. oktobra 2015. godine, nakon protesta Demokratskog fronta (DF).

Tu presudu je danas izrekla sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Nada Rabrenović

Oni su tako osuđeni zbog mučenja i nanošenja teških tjelesnih povreda, dok su oslobođeni za oštećenje Martinovićevog vozila.

Tokom postupka nije utvrđeno ko su ostali pripadnici te policijske jedinice koji su tukli Martinovića 24. oktobra 2015. godine nakon razbijanja protesta DF.

Tužiteljka Danka Ivanović Đerić je u završnim riječima kazala je da je svim sprovedenim dokazima potvrđeno da su Grgurović i Zejak sa, i dalje nepoznatim osobama, brutalno pretukli Martinovića.

Ona je tražila da sud, prilikom odmjeravanja kazne, posebno cijeni to što su optuženi kao policijski službenici prema Martinoviću “preduzeli nedozvoljenu, neopravdanu, nesrazmjernu upotrebu sredstava prinude i to u obimu koji nema zakonsko opravdanje, već se smatra nečovječnim i predstavlja torturu”.

Istakla je da bi izricanje blaže kazne moglo doprinijeti “razvijanju jedne negativne moralne klime u društvu”.

Branilac optuženih Zdravko Begović tražio je da Grgurović i Zejak budu oslobođeni optužbi usljed nedostatka dokaza. On je zamolio sutkinju Rabrenović da odluku donese “hladne glave”.