Berane: Oduzeto oružje, municija, marihuana, jednoj osobi prekršajna prijava

Iz Uprave policije su kazali da su pronađeno oružje, municija i droga upućeni u Forenzički centar radi vještačenja
380 pregleda 4 komentar(a)
oružje berane, Foto: Uprava policije
oružje berane, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 12.03.2018. 13:32h

Beranska policija je pretresima na dvije lokacije pronašla i oduzela oružje, municiju i marihuanu, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršen je pretres porodične kuće koju koristi V.Lj. (56) iz tog grada i tom prilikom pronašli i oduzeli "gasni pištolj Blow F92 kalibra 9 mm i 21 komad lovačke municije kalibra 16/70". Protiv V.Lj, je podnijeta prekršajna prijava jer je tužilaštvo utvrdilo da nema elemenata krivičnog djela.

Pištolj i municija su pronađeni i kod B.P. (34) iz Berana.

"Službenici CB Berane su, 10.03.2018. godine, postupajući po operativnim saznanjima, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca ODT u Beranama, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres porodične kuće koju koristi bezbjednosno interesantno lice B.P.(34) iz Berana. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „Mauzer“ kalibra 7,65 mm, sedam metaka sa okvirom kalibra 7,65mm, sedam metaka kalibra 9mm, pribor za čišćenje oružja, futrolu od pištolja i zamotuljak u pvc foliji sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje i jedan tzv. džoint sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koje se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine od 7,7 grama.", stoji dalje u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da su pronađeno oružje, municija i droga upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Beranam koji se nakon upoznavanja sa činjeničnim stanjem izjasnio da se o događaju upozna VDT u Bijelom Polju. Državni tužilac u VDT u Bijelom Polju je naložio da će se nakon pronalaska lica, s obzirom da lice nije zatečeno u kući prilikom pretresa, i prikupljenog obavještenja od njega, izjasniti o kvalifikaciji događaja. ", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: