Crna Gora ima golf senzaciju: Matej Stanić među najboljim na svijetu

Matej je rođen u Herceg Novom, karijeru gradi širom svijeta, jer u Crnoj Gori, naravno, nema uslova za to, a član je crnogorskog kluba “Knjaginja Milica” i nastupa pod crnogorskom zastavom
398 pregleda 8 komentar(a)
matej stanić, Foto: Golf klub Knjaginja Milica
matej stanić, Foto: Golf klub Knjaginja Milica
Ažurirano: 11.03.2018. 07:14h

Da Crna Gora ima talente svjetskog ranga u brojnim sportskim disciplinama odavno je poznato, ali je neprimijećeno i tiho na tu listu ušao i Matej Stanić.

Očekivano, jer se Matej bavi sportom, koji jeste među najpopularnijim na svijetu, ali koji je kod nas poznat možda samo po Tajgeru Vudsu i njegovom bogatstvu.

Riječ je, dakle, o golfu, a 13-godišnji Matej je jedan od predvodnika nove generacije golfera, neko ko ima potencijal za najveću scenu.

Potvrda da je u pitanju biser ove glamurozne sportske discipline stigla je i iz Amerike – Stanić će učestvovati na juniorskom turniru “Major Champions Invitational”, koji organizuje jedan od najboljih golfera svih vremena Nik Faldo, a koji se prvi put održava na terenu Bella Collina na Floridi, od 12. do 14. marta.

Velika imena svjetskog golfa - Tajger Vuds, Džordan Spit, Rori Mekilroj, Anika Sorenstem, Adam Skot, Henrik Stenson, Džeri Pejt i Džon Dejli, podržali su ovaj turnir, čiji je cilj stvaranje nove generacije golfera svjetskog ranga.

Matej je rođen u Herceg Novom, karijeru gradi širom svijeta, jer u Crnoj Gori, naravno, nema uslova za to, a član je crnogorskog kluba “Knjaginja Milica” i nastupa pod crnogorskom zastavom.

“Matej igra jedan od najprestižnijih turnira za mlade golfere, predstavlja klub Knjaginja Milica i Crnu Goru, a nije pozvan po ključu, već zato što je vanserijski talenat”, kazao je Goran Radonjić, dvostruki šampion Crne Gore u golfu (prvenstva su se organizovala u Sarajevu i Zrenjaninu) i jedan od osnivača kluba “Knjaginja Milica”. Matej je, nedavno, jasno stavio do znanja da ima velike ambicije, kazavši da mu je želja bude “profesionalac i jedan od najboljih na svijetu".

“Crna Gora je jedina zemlja u Evropi, uz Albaniju, koja nema nijedan golf teren, a i ima jednog od najperspektivnijih golfera na svijetu. To je paradoks. Ako je fudbal mjerilo svega, mogu slobodno da kažem da imamo novog Jovetića, koji bi mogao da postane Maradona”, naglasio je Radonjić.

Da je Matej u svom uzrastu upravo jedan od najboljih pokazuje i to što je postao štićenik i stipendista “Little Dreams” fondacije, koju je 2000. godine u Švajcarskoj osnovao slavni muzičar Fil Kolins i njegova tadašnja supruga Orijana. Misija fondacije je ispunjavanje snova mladih talenata, koji nemaju dovoljno finansijskih sredstava.

“Navijaćemo za Mateja svim srcem, u nadi da će na turniru biti zapažen i izabran za mladu nadu svetskog golfa”, saopšteno je iz njegovog kluba.

Bonus video: