Savić će o optužbama protiv Ulića

Vijeće Višeg suda raspravlja o optužnici kojom SDT tereti Podgoričanina za međunarodni šverc droge
62 pregleda 4 komentar(a)
Vaso Ulić, Foto: Savo Prelević
Vaso Ulić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.03.2018. 08:05h

Vijeće podgoričkog Višeg suda raspravljaće danas o optužnici Specijalnog državnog tužilaštva podnijetoj protiv Podgoričanina Vasa Ulića, kojom mu se na teret stavlja da je organizator međunarodne grupe krijumčara droge.

O optužnici protiv Ulića raspravljaće vijeće predsjednika Višeg suda Borisa Savića. Navodnog šefa australijskog podzemlja SDT optužuje da je prošvercovao 60 kilograma droge MDMA iz drugih država u Australiju.

Uhapšen je 29. avgusta 2017. godine u Podgorici, zbog sumnje da je deset godina ranije organizovao kriminalnu grupu koja je iz drugih država u Australiju krijumčarila MDMA prah, a potom ga pretvarala u tablete ekstazi koje su članovi klana dilovali na teritoriji Australije.

Članovima te grupe označeni su Rade Ljuboja, Fabian Quaid, Dejan Medan, Dimitris Papadimitrou i drugi.

Nakon hapšenja Ulića policija je saopštila da je taj Podgoričanin duže od dvije decenije pod lupom više svjetskih policija.

Tvrdili su i da su krajem 2007. i početkom 2008. godine presreli njegove razgovore, u kojima navodno, iz Crne Gore, organizuje šverc droge na međunarodnom nivou.

Ulić je tada prisluškivan po naredbi podgoričkog Višeg suda, a mjere tajnog nadzora nad njim sprovodila je i policija Australije. Policija Australije 8. i 9. maja te godine pronašla je 44,16 kilograma MDMA praha u kući u Pertu, koja je navodno iznajmljena po Ulićevom nalogu.

Ulića australijski mediji godinama označavaju vođom jednog od najvećih svjetskih narkokartela, koji navodno švercuje tone heroina, kokaina, metamfetamina i kanabisa.

Bonus video: