"Art mozaik" slavi prvi rođendan

Povodom obilježavanja godišnjice, večeras će u KIC-u "Budo Tomović" biti upriličeno pjesničko veče
149 pregleda 0 komentar(a)
KIC Budo Tomović, Foto: Arhiva Vijesti
KIC Budo Tomović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.11.2018. 09:14h

Podgorički i crnogorski portal "Art mozaik" slavi svoj prvi rođendan a tim povodom, u saradnji sa Kulturno-informativnim centrom "Budo Tomović" priređuje pjesničko veče koje će biti upriličeno večeras u Multimedijalnoj sali KIC-a, u 19 časova.

Na večerašnjem događaju “Art mozaik” će okupiti 14 autora iz različitih gradova Crne Gore i to: Lejlu Kašić, Mila Albijanića, Natašu Žurić, Ljubicu Petrović Kosor, Rodoljuba Ćorića, Bojanu Maraš, Jovanu Maraš, Danila Lompara, Srđana Lekovića, Draganu Mrkić, Valentinu Šuković-Šaranović, Danijelu Jokić i Mariju Dragićević, dok će medijatorka večeri biti pjesnikinja Tanja Rađenović-Stanojević.

"Podsjećamo da je Art mozaik, kao neprofitan sajt, osnovan 11. novembra 2017. godine u cilju promovisanja i njegovanja različitih oblasti umjetnosti. Tako na Art mozaiku mjesto nađu i članci o književnosti, muzici, filmovima, slikarstvu, filozofiji. Takođe, na sajtu se objavljuju autorska djela, potom poezija i proza, kako afirmisanih tako i neafirmisanih autora i autorki”, navodi se u saopštenju.

Do sada je u organizaciji osnivača sajta, Dragana Lekovića, i drugih ljubitelja književnosti održano nekoliko pjesničkih večeri koje su imale dobar odziv publike.

"Nakon godinu dana jedne divne priče, 4.600 objavljenih tekstova na sajtu, nakon nekoliko divnih događaja, a vezanih za sajt, mogu sa zadovoljstvom da kažem da ne žalim nijednu neprospavanu noć koju sam proveo radeći na sajtu", napisao je Leković.

Bonus video: