Krađe dizel goriva, cigareta, para, telefona, satova, prikrivanje krivičnog djela: Procesuirano sedam osoba

120 pregleda 1 komentar(a)
KRAĐE_1, Foto: Shutterstock.com
KRAĐE_1, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 09.03.2018. 15:07h

Nikšićka policija je nadležnom tužilaštvu procesuirala sedam osoba za koja se sumnja da su počinila osam krivičnih djela, i to krivična djela šest teških krađa, krivično djelo krađu i krivično djelo prikrivanje, saopšteno je danas iz Uprave policije.

"Nikšićka policija je su rasvijetlila četiri krivična djela teška krađa i krivično djelo prikrivanje i tom prilikom nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu procesuirala B.K. (18) i maloljetne P.K. (17) i M.V. (17), svi iz Nikšića. B.K. i maloljetni P.K. su, kako se sumnja, 9. februara 2018. godine počinili krivično djelo teška krađa na štetu "Telekom" Crna Gora. Policajci su obaviješteni od strane ovlašćenih da se aktivirao alarm na agregatu repetitora Ilino brdo, vlasništvo ove firme, koji se nalazi u neposrednoj blizini Graničnog prelaza Ilino brdo. Policajci su na licu mjesta zatekli dvije osobe kako kradu dizel gorivo iz agregata. Tom prilikom na licu mjesta pronađeno je više bidona i kanistera u kojima se nalazilo oko 200 litara dizel goriva. Oni su uhapšeni i dovedeni u službene prostorije CB Nikšić gdje je utvrđeno da se radi o B.K. i P.K", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da kriminlaistička obrada upućuje na sumnju da su B.K. i maloljetni P.K, 1. februara 2018. godine izvršili i provalu na tri agregata vlasništvo firmi "Telenor", "T-com" i "RDCCG", koji se nalaze na baznoj stanici Ilino brdo i tom prilikom ukrali oko 500 litara dizel goriva.

"Na osnovu dalje kriminalističke obrade, sumnja se da su osumnjičeni otuđeno gorivo prodali maloljetnom M.V (17) u Nikšiću, po cijeni od 0,85 centi po litru. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu i nadležni tužilčac za maloljetnike u Nikšiću koji je naložio da se protiv B.K. i maloljetnog P.K. podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da su u saizvršilaštvu počinili četiri krivična djela teška krađa, a da se protiv maloljetnog M.V. podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prikrivanje", kazali su iz Uprave policije.

Iz Uprave policije su rekli i da su nikšićki policajci u saradnji sa Forenzičkim centrom, rasvijetlili krivično djelo teška krađa počinjeno 22. juna 2017. godine na štetu marketa "Idea" u naselju Dragova Luka, i tom prilikom podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv V.L. (18) iz Nikšića, a koji je u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio maloljetan.

"On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način izvršio provalu radnje "Idea" i ukrao veću količinu različitih cigareta", rekli su iz Uprave policije.

Iz Uprave policije je saopšteno i da je nikšićka policija rasvijetlila krivično djelo teška krađa počinjeno 30. januara 2018. godine na štetu K.D. i tom prilikom uhapsila T.M. (22) iz Podgorice zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo teška krađa u saizvršilaštvu sa D.K. (33) iz Podgorice.

"Ona je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinila na način što je zajedno sa D.K. izvršila provalu kuće i iz njene unutrašnjosti ukrala 3800 eura, dva ručna sata i dva mobilna telefona", rekli su iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je nikšićka pplicija nadležnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv M.R. (26) iz Nikšića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa na štetu D.R.

"On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je, 24. februara 2018. godine, iz kafe bara "Godimento" u ulici Narodnih heroja ukrao novčanik sa novcem u iznosu od 480 eura", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: