Majki Garsija želi da uđe u boksersku istoriju sa Pakjaom i Markesom

Garsija (30) je trenutno jedan od najboljih boraca "pound for pound", veliki je favori u duelu sa Lipinecom, koji je trebalo da se održi početkom februara, ali je pomjeren zbog povrede Kazahstanca
86 pregleda 0 komentar(a)
majki garsija, Foto: Showtime
majki garsija, Foto: Showtime
Ažurirano: 09.03.2018. 16:05h

Majki Garsija, borac koji je u januaru prošle godine oduzeo titulu našem Dejanu Zlatičaninu u lakoj kategoriji, verzija WBC, u noći između subote i nedjelje po našem vremenu, ima šansu da uđe u boksersku istoriju.

Garsija je nakon pobjede nad Zlatičaninom savladao i Adrijena Bronera, a ako bude bolji od Kazahstanca Sergeja Lipineca postaće tek treći bokser moderne ere, koji je postao prvak svijeta u četiri težinske kategorije.

Ko su prethodna dva - Mani Pakjao i Huan Manuel Markes.

Ulog u meču koji se održava u dvorani "Freeman Coliseum" je pojas u super-lakoj kategoriji (IBF verzija), a Garsija je prethodno bio prvak u pero, junior-lakoj i lakoj kategoriji.

Garsija (30) je trenutno jedan od najboljih boraca "pound for pound", veliki je favori u duelu sa Lipinecom, koji je trebalo da se održi početkom februara, ali je pomjeren zbog povrede Kazahstanca.

"Osvajanje četvrte titule bila bi velika stvar za mene. Uradiću sve da to i ostvarim. Ovo je, priznajem, posebna borba, koja me dodatno motiviše. Znam da mogu još mnogo toga da ostvarim u ringu, ali bi ovo bio sjajan početak", kazao je Garsija.

Amerikanac je u karijeri ostvario svih 37 pobjeda, a 30 mečeva je riješio nokautom. Lipinec, bivši kik-bokser, je dvije godine mlađi, a mnogo neiskusniji - ima 13 borbi, sve ih je riješio u svoju korist.

"Vjerujem da mogu da pobijedim, Majki vjeruje takođe, mogao bi to da bude veliki meč. Mogu da obećam jedno - biću dostojan rival, jer sam spreman da se borim sa najboljima, a Majki to i jeste", kazao je Lipinec.

Bonus video: