Rečević podnio predlog za pokretanje postupka protiv Vučinića

Načelnik cetinjske policije kriv jer nije na vrijeme obavijestio svog šefa da je primijenio silu prema Milu Ivaniševiću
279 pregleda 9 komentar(a)
Miloš Vučinić, Foto: Slavica Kosić
Miloš Vučinić, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 10.03.2018. 14:05h

Načelnik cetinjske policije Miloš Vučinić disciplinski će odgovarati jer nije na vrijeme obavijestio svog šefa da je primjenio silu prema Cetinjaninu Milu Ivaniševiću (31).

To je “Vijestima” saopšteno iz Uprave policije.

"Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Jovica Rečević je nakon sprovedenih mjera i radnji, podnio predlog disciplinskom tužiocu za pokretanje disciplinskog postupka protiv policijskog službenika - načelnika Odjeljenja bezbjednosti Cetinje Miloša Vučinića", pojasnili su iz UP.

Direktor policije Slavko Stojanović tražio je od Rečevića da ispita odgovornost Vučinića, nakon što su mu "Vijesti" poslale pitanja o primjeni sile prema Ivaniševiću. Šef cetinjske policije i njegov podređeni i Ratko Popović krajem februara udarali su Ivaniševića i govorili mu da je špijun kriminalaca. Policijsku "akciju" zabilježile su nadzorne kamere kuće koju Ivanišević obezbjeđuje.

JWPlayer video mesto

Na video snimku dostavljenom "Vijestima" vidi se da Ivanišević 20. februara sjedi u automobilu parkiranom na jednoj cetinjskoj raskrsnici. Par minuta prije šest sati ujutro pored njega se zaustavlja “džip” iz kog izlaze dvojica uniformisanih policajaca i Vučinić sa pištoljem u ruci.

Prilaze automobilu i dok Vučinić drži pištolj uperen u Ivaniševića, jedan od policajaca izvlači tog Cetinjanina iz kola i obara ga u snijeg. Vučinić odlazi do službenog džipa, a potom se vraća, čučne pored Ivaniševića i udara ga po glavi.

Iz UP su tada kazali da je dva dana nakon događaja navodno usmeno Rečević rekao Stojanoviću o primjeni sile, a da je Vučinić pisani izvještaj podnio dan kasnije.

Bonus video: