Večeras u Baru promocija romana Gordane Vujović

Moderator ove književne večeri je Vesna Šoškić, a o knjizi govore selektor književnog programa Ljetopisa Milun Lutovac, Snežana Kosanić Raspopović i autorka
181 pregleda 0 komentar(a)
Gordana Vujović, Foto: Radomir Petrić
Gordana Vujović, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 08.03.2018. 11:34h

U sklopu Zimske scene Barskog ljetopisa, večeras u 19 sati u Dvorcu kralja Nikole počinje promocija romana “Uspavanka za Ljubu” Gordane Vujović iz Bara. Ovo djelo koje je nedavno objavio Kulturni centar Bar u biblioteci “Barski ljetopis” kritika je opisala kao nježnu i emotivnu porodičnu sagu, “u literaturu pretočenu biografiju”.

Gordana Vujović, rođena u Novom Sadu, živjela je u Subotici i Banji Koviljači, a nakon diplomiranja na Filološkom fakultetu u Beogradu, doselila se 1974. u Bar. Deset godina je radila u Radio Baru i „Barskim novinama“ u kojima je bila prvi zvanično imenovani urednik, ostatak novinarske karijere provela je u „Pobjedi“, a do odlaska u penziju nekoliko godina se bavila odnosima sa javnošću.

Knjigu „Mačka sa matrikulom“ posvećenu pomorcima sa kojima je plovila tri godine, objavila je 2005, a tri godine kasnije i knjigu „Što vjetar ne odnese“ u kojoj je sabrala priče iz novinarske prakse.

Moderator ove književne večeri je Vesna Šoškić, a o knjizi govore selektor književnog programa Ljetopisa Milun Lutovac, Snežana Kosanić Raspopović i autorka.

Bonus video: