Jezero ispred vrtića, u Glavnom gradu ne znaju ko je nadležan

Voda koja se zadržava danima ispred samog dvorišta predškolske ustanove problem koji prije svega pogađa djecu, zatim i vaspitače, ali i sve stanare ulice
135 pregleda 1 komentar(a)
vrtić Palčica, vrtić Gornja Gorica, Foto: Screenshot (Youtube)
vrtić Palčica, vrtić Gornja Gorica, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 08.03.2018. 12:20h

Vesna Kostić, ali i ostali roditelji, djecu dovode do vrtića Palčica zaobilazeći lokve na prilazu ustanovi. Ona kaže da je voda koja se zadržava danima ispred samog dvorišta predškolske ustanove problem koji prije svega pogađa djecu, zatim i vaspitače, ali i sve stanare ulice Miloje Pavličić.

"Pa, prenesemo ih. Šta da radimo, situacija je takva. Baš je očajan prilaz što se toga tiče, mada čujem da ovo ne pripada vrtiću, tako da svako sa sebe odgovornost skida. Mada što se tiče djece, prenose se djeca, čak padaju, oni su mali", kaže Kostić.

Iako su se obraćali i nadležnim institucijama, navodi zabrinuta majka, na rješenje čekaju već godinama.

Mještanka ove ulice i baka čiji unuci idu u ovaj vrtić, Zorka Radonjić, napominje da problem sa lokvama postoji u cijelom naselju.

Roditelji naglašavaju da je prilaz vrtiću prilično opasan, a kiša koja je danima padala dodatno je otežala uslove.

"Uglavnom mališane nose roditelji, ili ubacuju odmah u auta, kao što vidite," kaže Milica Vujović.

Tanja Kalezić smatra da je situacija ružna. "Nijesmo svi u gumenim čizmicama, nekad žurimo, jurimo i nažalost skvasimo se. Što se lično vrtiča tiče, oni rade sve što je do njih. Pitanje je čija je ovo krivica i mislim da bi ovo trebalo da se reši jako brzo", ističe ona.

Duško Mrdak kaže da svakog jutra moraju prilagoditi izbor cipela i za djecu i za sebe. "Uglavnom ih nosimo svaki dan preko ovih lokvi. Nadao sam se da će se riješiti ovaj problem kad se ova zgrada pored napravi, ali izgleda da nikoga nije briga", kaže on.

Jezero ispred gradskog vrtića u Gornjoj Gorici zabrinjava i Upravu predškolske ustanove Ljubica Popović, zato će se, kažu, u najkraćem roku obratiti nadležnim institucijama.

U Glavnom gradu, međutim, nijesu znali da Televiziji Vijesti kažu čija je tačno ovo odgovornost, te stoga roditeljima ne preostaje ništa drugo nego da nabave gumene čizme i nadaju se boljem vremenu.

Bonus video: