PRIZNANJA U DESET KATEGORIJA

Asocijacija menadžera proglasila najuspješnije u 2017. godini

Kako su kazali, od pristiglih preko 250 nominacija prihvaćeno je 70 kandidatura, a Upravni odbor je na sinoćnoj sjednici usvojio predlog stručnog žirija za deset laureata
196 pregleda 1 komentar(a)
AMM, Foto: AMM
AMM, Foto: AMM
Ažurirano: 08.03.2018. 13:14h

Asocijacija menadžera Crne Gore (AMM - Association of Montenegrin Managers) je i ove godine izabrala najuspješnije menadžere i preduzetnike Crne Gore za 2017. godinu u deset kategorija, saopšteno je iz tog udruženja.

Kako su kazali, od pristiglih preko 250 nominacija prihvaćeno je 70 kandidatura, a Upravni odbor je na sinoćnoj sjednici usvojio predlog stručnog žirija za deset laureata.

U kategoriji Menadžer godine u velikim preduzećima i akcionarskim društvima izabran je Dragan Bokan, predsjednik Odbora direktora kompanije Voli Trade, a za preduzetnika godine Goran Đurović, Izvršni direktor kompanije Cerovo.

Najbolja u kategoriji srednjih preduzeća je Mirjana Mijušković, izvršna direktorica Glosarija.

U kategoriji malih preduzeća izabran je Radovan Radulović, izvršni direktor Montenomaks Control & Logistics.

Menadžer godine u mikro preduzećima za 2017. godinu je Džemal Ravja, izvršni direktor V.U. Veterinum, a za mladog menadžera godine proglašen je Miloš Golubović, izvršni direktor Veletexa.

U kategoriji preduzeća koja su u većinskom vlasništvu države izabran je Slobodan Stanišić, izvršni direktor Radio difuznog centra.

Titula najuspješnijeg menadžera u državnim i javnim institucijama pripala je Miomiru M. Mugoši, direktoru Poreske uprave Crne Gore.

Kako su kazali, Upravni odbor AMM-a donio je odluku da ove godine nagradu za životno djelo dodijeli dr Miodragu Gomilanoviću.

Od pristiglih nominacija u kategoriji Najbolja institucija za obrazovanje i edukaciju menadžera izabran je Fakultet za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis (UDG).

Stručnim žirijem koji je sačinjavao 21 član predsjedavao je dr Vinko Nikić, glavni izvršni direktor Lovćen banke.

"U žiriju su kao i prethodne godine bili predstavnici Privredne komore, Unije poslodavaca, Savjeta stranih investitora Crne Gore, Ekonomskog fakulteta, Fakulteta za mediteranske studije, Uprave za kadrove, Fonda za aktivno građanstvo - fAKT, Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore, kao i prošlogodišnji dobitnici nagrada za najuspješnije menadžere i preduzetnike. Broj pristiglih nominacija, podrška najznačajnijih institucija i organizacija, uključujući i veliku podršku medija pokazuju da je Izbor najuspješnijih menadžera i preduzetnika Crne Gore prepoznat i ove godine kao centralni poslovni događaj", istakli su iz AMM-a.

Ovo, kako ističu, potvrđuju ostvareni poslovni rezultati kandidata za nagradu za 2017. godinu: "Ukupan prihod od 615 miliona eura, neto dobit od 44 miliona eura, ukupne investicije 99 miliona eura i broj zaposlenih preko 7250".

Svečana ceremonija uručenja nagrada će se održati u četvrtak 26. aprila, u hotelu "Hilton", sa početkom u 9:30 sati, a pokrovitelj događaja i ove godine je Vlada Crne Gore.

Preporučujemo za Vas