Advokatu Dobroviću zapaljen automobil u Podgorici

Dobrović napominje da je još u oktobru obavijestio policiju o tome da može postati meta napada
480 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 08.03.2018. 15:59h

Nepoznata osoba zapalila je tokom noći automobil marke „mercedes“, vlasništvo podgoričkog advokata Čedomira Dobrovića.

Dobrović je i član Glavnog odbora SDP-a, i predsjednik Opštinskog odbora SDP-a Golubovci.

To je Televiziji Vijesti potvrdio predsjednik advokatske komore Zdravko Begović.

Dobrović se trenutno nalazi kod nadležnog tužioca, gdje u svojstvu oštećenog daje izjavu.

Advokat Dobrović je Televiziji Vijesti kazao da se sve dogodilo sat nakon ponoći, te da su radnik na obezbjeđenju garaže hotela „Premijer“ i policajac koji obezbjeđuje objekte Uprave za imovinu brzom reakcijom ručno ugasili požar i spriječili da automobil potpuno izgori.

„Policija me probudila i saopštila šta se dogodilo. Izgorio je samo zadnji dio vozila. Obavljen je uviđaj, a ja sam danas osnovnoj državnoj tužiteljki Ani Radović dao izjavu i saopštio joj svoje sumnje o mogućem motivu i počiniocu ovog djela, kazao je Dobrović.

Dodaje da je još u oktobru obavijestio policiju o tome da može postati meta napada.

„U oktobru nakon jednog incidenta obavijestio sam policiju o mogućem napadu na mene od strane suprotnih stranaka u odnosu na stranke koje je zastupam u više imovskih postupaka koji se vode pred Osnovnim sudom u Podgorici i Osnovnim sudom u Kotoru“, kazao je Dobrović.

Begović je kazao da advokatska komora oštro protestuje povodom novog slučaja nasilja kojima su izloženi pripadnici advokatske profesije. Kako je podsjetio, prije svega desetak dana je zapaljeno vozilo i advokatu Veliboru Markoviću.

Posljednji incident je, kako je kazao, još jedan u nizu ataka na advokate, što je stvorilo situaciju koju crnogorski advokati ocjenjuju nepodnošljivom.

"Ovakvi događaji, koji se ponavljaju, su još jedna potvrda pritisaka kojima su advokati svakodnevno izloženi od strane nasilnih pojedinaca, pa još jednom zahtijevamo da u što kraćem roku nadležni državni organi rasvijetle ovaj i sve druge napade na advokate", kazao je Begović.

Crnogorski advokati su ubijeđeni, dodaje on, da je obaveza državnih organa da u okviru svojih nadležnosti preduzmu sve mjere i radnje kako bi advokati bez pritisaka i straha za svoju bezbjednost, nesmetano mogli obavljati advokatsku djelatnost na najbolji način.

"Apelujemo na nadležne državne organe da se na najozbiljniji način posvete ovom problemu, a crnogorski advokati će svakako i sami potražiti primjerenu reakciju u zaštiti lične bezbjednosti i temeljnih principa advokatske profesije", zaključuje Begović.

Galerija

Bonus video: