Fetel kao metak prohujao stazom u Barseloni

Meklaren danas nije imao problema, kao prethodna dva dana testiranja
50 pregleda 0 komentar(a)
formula, Foto: Reuters
formula, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.03.2018. 20:30h

Vozač Ferarija Sebastija Fetel postavio je novi rekord na stazi u Barseloni sa vremenom 1:17.182, na hipermekim gumama.

To je i Fetelu i Ferariju prvi put da voze na najmekšim komponentama guma.

“Mi još ne znamo koliko mogu da izdrže te gume i pitanje je koliko ćemo ih uopšte i koristiti”, saopšteno je iz Ferarija.

Iz tima su veoma zadovoljni i podatkom da je to vrijeme čak pet sekundi brže, nego što je Luis Hamilton 2016. godine ostvario sa pol pozicijom .

Zanimljivo da je danas drugo vrijeme na testiranju imao vozač Hasa, Kevin Magnusen, sa vremenom 1:18.360.

Najviše krugova danas je odvozio vozač Red Bula, Maks Ferstapen, čak 187, ali je imao tek dvanaesto vrijeme 1:19.842.

Iza njega je bio samo vozač Vilijamsa, Lens Strol.

Meklaren danas nije imao problema, kao prethodna dva dana testiranja. Fernando Alonso smiruje situaciju i tvrdi da će sve biti u redu.

“Radije bih da se Vandornu i meni dese te stvari ovdje, nego u desetom krugu u Melburnu. Ovo je sve sastavni dio testova i nadam se da se ovakve stvari neće desiti u Australiji. Nisam zabrinut zbog vremena koje smo izgubili, jer drugi dio treninga ionako služi samo za skupljanje kilometraže. Problemi sa kojima smo se susreli su pod kontrolom. Jeste da se svaki dan pojavi nešto novo, ali mislim da imamo dovojno vremena da sve otklonimo prije početka sezone”, izjavio je dvostruki šampion u Formuli 1.

“Siguran sam da je Mercedes najbolji, ali mislim da ni mi nismo daleko. Ako bi mogli da pronađemo još malo performansi onda bi bili u još boljoj poziciji. Više ćemo znati u Melburnu, ali sve ukazuje da je Mercedes najbolji. I Ferrari je po mom mišljenju dobar, ali sve ćemo vidjeti nakon prve trke. Ostali timovi nam nijesu prijetnja”, izjavio je Danijel Rikardo.

Sjutra je na programu posljednji dan testiranja, a počeće u devet sati i trajaće do 18 časova po srednjeevropskom vremenu.

Bonus video: