Manuel Baruek gost na Međunarodnom takmičenju gitarista

Pravilnik o učešću i prijavljivanju nalazi se na sajtu - muzickicentar.com.
1 komentar(a)
mEĐUNARODNO TAKMIČENJE GITARSITA
mEĐUNARODNO TAKMIČENJE GITARSITA
Ažurirano: 07.03.2018. 08:45h

Međunarodno takmičenje gitarista (Montenegro International Guitar Competition - MIGC) biće održano od 23. do 28. maja ove godine u Tivtu i Podgorici uz bogat koncertni, takmičarski i program majstorskih radionica, najavljuju organizatori.

Dio programa u Tivtu obuhvata i koncert i majstorske radionice jednog od najboljih klasičnih gitarista današnjice, Manuela Barueka iz Kube, koji će premijerno nastupiti u Crnoj Gori.

“Značajan segment programa čine nastupi i radionice Mladih zvijezda, pobjednika gitarskih takmičenja u Evropi: Antoan Morinije, Rafael Feljatr (Francuska) Andrea Roberto, Nikola Montela (Italija), Džesi Flauvers (Australija/Njemačka), Antero Pelika (Finska), Niklas Johansen (Danska), Piter Giran (Mađarska), Vedran Vujica (BiH), Dmitro Omelčak (Ukrajina) i Bojan Dojčev (Bugarska) ”, navodi se u saopštenju.

Takmičenje u Tivtu odvijaće se u 13 kategorija, a nagradni fond uključuje i ručno rađene gitare graditelja Andreasa Marvija i Slavka Mrdalja, D'Addario poklon pakete, i koncert sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom.

Posebnu novinu predstavlja takmičenje “Električna gitara”, koje se realizuje u saradnji sa Capital Plaza centrom u podgoričkom Hard Rock Cafeu. Tom prilikom okupiće se muzičari “nešto drugačijeg muzičkog usmjerenja, ne samo iz Podgorice i Crne Gore, već i iz drugih gradova regiona i Evrope”. Predsjednik žirija je makedonski gitarista Vlatko Stefanovski, koji će održati koncert 23. maja.

Pravilnik o učešću i prijavljivanju nalazi se na sajtu - muzickicentar.com.

Bonus video: