Pretresi na primorju i u Danilovgradu: Oduzeti pištolji, bombe i telefoni

Pretresani su objekti koje koriste Mirko Radojević, Nikola Bulajić, Darko Prelević, njegov otac Miško, zatim Dejan Rutović, Dragan Pavličević, Darko Miletić i Đorđe Samardžić
558 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.03.2018. 17:33h

Rano jutros u nastavku akcije “Boka” službenici Uprave policije obavili su pretrese objekata koje koriste bezbjednosno interesantne osobe na području Herceg Novog, Kotora i Tivta, saznajemo u vrhu Uprave policije. Prilikom pretresa, pronađeno su i oduzeta tri pištolja, bomba kao i računari i mobilni telefoni koji će biti predmet vještačenja.

Pretresani su objekti koje koriste Mirko Radojević, Nikola Bulajić, Darko Prelević, njegov otac Miško, zatim Dejan Rutović, Dragan Pavličević, Darko Miletić i Đorđe Samardžić.

Isti sagovornik dodaje je kod Radojevića pronađen pištolj marke “CZ” i 25 metaka. Pištolj iste marke pronađen je i kod Pavličevića dok je pretresom objekata Miletića osim pištolja i municije pronađena i ručna bomba “M-75”.

Iz Uprave policije su saopštili da su u sklopu akcije "Boka" izvršeni pretresi na osam lokacija i da je tom prilikom državljanin Srbije D.M.

"Pretresom lokacija koje koristi bezbjednosno interesantno lice D.M. (46), državljanin Republike Srbije, stalno nastanjeno u Tivtu, pronađeno je i oduzeto: pištolj u ilegalnom posjedu, četiri pištoljska metka, ručna bomba i mačeta. Pretresom prostorija koje koristi M.R. (48), koji nije bezbjednosno interesantno lice ali je na osnovu operativnih saznanja postojao razlog za pretres prostorija koje koristi, pronađeno je i oduzeto: pištolj sa isteklim oružnim listom izdatim na ime drugog lica, dva okvira sa ukupno 14 metaka istog kalibra kao i pronađeni pištolj, još 13 metaka takođe istog kalibra i pet metaka za drugi pištolj odnosno za pištolj drugog kalibra. Pretresom prostorija koje koristi bezbjednosno interesantno lice D.P. (59) pronađeno je i oduzeto: pištolj sa isteklim oružnim listom na njegovo ime, šest mobilnih telefona, tablet, više SIM kartica i USB memorija i elektrošoker, a od njega su takođe privremeno oduzeta i tri putnička motorna vozila radi provjera", saopšteno je iz policije.

Kako navode, osim navedenog je od još jedne osobe, D.R, takođe privremeno oduzeto vozilo radi provjere, od nekoliko osoba su oduzeta sredstva komunikacije, a policija je privela više osoba.

Na osnovu konsultacija sa nadležnim tužilaštvom, policija je uhapsila D.M. zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Nakon saslušanja kod nadležnog tužioca, taj tužilac je za ovo lice donio rješenje o zadržavnju u službenim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu. Protiv M.R. je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava u redovnom postupku, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Takođe, protiv M.R. biće podnijeta i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja u vezi sa Zakonom o oružju. Policijski službenici će protiv D.P. podnijeti prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja u vezi sa Zakonom o oružju", saopštili su iz policije.

Pretresi i u Danilovgradu

Podgorička policija rano jutros obavila je pretrese na tri lokacije u Danilovgradu koje koriste bezbjednosno interesantne osobe Mijo Brajušković i Aleksandar Vučićević, kod kog je pronađeno oko 9 kliograma eksploziva, saznajemo u vrhu Uprave policije.

Nakon saslušanja, tužiteljka Zorica Milanović pustila je Brajuškovića i Vučićevića da se brane sa slobode.

Iz policije je saopšteno da je u objektima koje koristi A.V. pronađena puška marke M 48 kalibra 7,9 mm, pištolj marke CZ M-75 kalibra 7.652 mm, tri komada municije kalibra 7.62 mm, redenik sa 10 komada municije kalibra 7.9 mm, jedan komad municije Magnum 357, dva komada municije kalibra 7.62 x 39 mm, jedan komad protiv avionske municije kalibra 43 mm, pribor za čišćenje oružja, dvije kante Amoneks praškastog eksploziva mase 9,7 kg, osam komada električnih kapisli, ručnu bombu M52, indukcioni kabal za aktiviranje električnih kapisli, 0.8 gr suve biljke za koju se sumnja da je marihuana.

Kod M.B. su pronađena automatska puška kalibra 7.62 mm, devet štapina dinamita, pištolj Browing 9mm, dva metka kalibra 9 mm, bajonet i dvije radio veze marke Alofeng BF, navodi se u saopštenju.

Akcija je sprovedena nakon dobijenih operativnih saznanja da se određene osobe bave preprodajom oružja i eksploziva.

Oduzeli tri puške i municiju

Službenici Uprave policije lišili su slobode Ž.S. (66) iz Danilovrada jer su pretresom njegove kuće pronašli automatsku, lovačku i vazdušnu puška u ilegalnom posjedu, kao i veću količinu municije.

„Ž.S. je lišen slobode po nalogu državnog tužioca u Podgorici i biće uz krivičnu prijavu priveden tužiocu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije su saopštili da su njihovi službenici pretres kuće na području Opštine Danilovgrad obavili u nastavku aktivnosti koje preduzimaju na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu.

Galerija

Bonus video: