Rikardo oborio rekord staze u Barseloni

Mnogi timovi danas su konačno probali i hipermeke gume i upravo na njima je postavljeno najbrže vrijeme
50 pregleda 0 komentar(a)
rikardo, Foto: Reuters
rikardo, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.03.2018. 19:12h

Vozač Red Bula Danijel Rikardo je bio najbrži drugog dana drugih predsezonskih tesiranja sa vremenom 1:18.047, čime je postavio novi nezvanični rekord staze u Barseloni.

Rikardo je i odradio najviše krugova (165), dok su ukupno vozači Renoa – Karlos Sainc i Niko Hulkenberg – bili najaktivniji (190).

Mnogi timovi danas su konačno probali i hipermeke gume i upravo na njima je postavljeno najbrže vrijeme.

Kao i juče, kada je imao probleme sa motorom, Meklaren je i danas pokazao da nije potpuno spreman. Za volanom je bio Fernando Alonso, kada je njegov bolid samo stao u krivini broj sedam.

„Imali smo problem sa curenjem ulja, taj problem je ’ugasio’ motor i moramo postaviti drugi“, saopšteno je iz tima.

Nakon više od šest sati pauze, Alonso se vratio pred kraj treninga na stazi i postavio šesto najbolje vrijeme 1:19.856.

U Mercedesu su opet vozači imali podijeljen dan. Pa je prvi dio vozio Luis Hamilton, dok je drugi dio vozio Valteri Botas.

Hamilton je najbolje svoje vrijeme i drugo danas (1:18.400) postavio na ultra mekim gumama, dok je Valteri Botas bio treći sa vremenom 1:18.560, sa istim pneumaticima.

Tehnički direktor Mercedesa Džejms Alison je za novi model W09 je samo imao riječi hvale u medijima i istakao da je puno brži od njegovog prethodnika.

„Prošlogodišnji bolid je bio najbži, pobijedio je na najviše trka i naravno, to je bio šampionski bolid. Ali, prošlogošnji bolid bio bio uništen od strane ovoga, zbog rada svih ljudi tokom cijele godine. Sve izmjene su sitne, ali one ukupno daju veliki krajnji rezultat i bolid koji je puno, puno brži. Ako ga uporedite sa prošlogodišnjim bolidom, možete vidjeti razliku na ispupčenjima na karoseriji u području motora i izduvnog sistema. Na novom bolidu je to dosta vitkije. Ne izgleda kao velika razlika, ali kada sve saberete, donosi oko 0.25 sekundi po krugu“, izjavio je Alison.

Kimi Raikonen (Ferari) je trebalo da vozi cijeli dan, ali je imao stomačnih problema, pa je jutarnje testiranje odradio Sebastijan Fetel. Ferari danas nije koristio ni jednu od tri najmekše komponente Pirelijevih guma. Fetel je postavio četvrto vrijeme sa vremenom 1:19.541 na mekim gumama, dok je Finac imao osmo najbrže vrijeme danas 1:19.437 takođe na mekim gumama.

Testovi se nastavljaju sjutra od devet časova po srednjeevropskom vremenu.

Bonus video: