Đačić neće još u zatvor: Ide na četrdesetodnevni pomen majci

Predsjednica suda kazala je da još nije donijela rješenje, ali da će Đačiću izaći u susret i odložiti izdržavanje kazne od 24 dana
110 pregleda 3 komentar(a)
Mirko Đačić, Foto: Goran Malidžan
Mirko Đačić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 06.03.2018. 07:20h

Predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić zatražio je od pljevaljskog Osnovnog suda da mu odloži odlazak u zatvor na nekoliko dana.

To je “Vijestima” potvrdila predsjednica pljevaljskog suda Radinka Gačević.

Ona je kazala da je Đačić odlaganje tražio kako bi u subotu 10. marta mogao da prisustvuje četrdesetodnevnom pomenu svojoj majci.

Gačević je kazala da nije još donijela rješenje, ali da će Đačiću izaći u suret i odložiti izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od 24 dana na koju ga je pljevaljski sud osudio nakon što nije uplatio novčanu kaznu u predviđenom roku.

Ona nije mogla da saopšti na koliko dana će Đačiču biti odložen odlazak u zatvor.

Sutkinja Ljiljana Popović je kaznila Đačića sa 600 eura zbog prijetnji koje je telefonom uputio svom partijskom drugu Žarku Vukoviću 1. oktobra 2016.godine.

S obzirom na to da Đačić nije platio kaznu u roku od tri mjeseca od pravosnažnosti presude, novčana kazna zamijenjena je kaznom zatvora u trajanju od 24 dana.

Đačić je na izdržavanje kazne trebalo da se javi u srijedu 28. februara.

Gradonačečnik Pljevalja trebalo je u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude da uplati i 403,5 eura na ime troškova krivičnog postupka i 27,5 eura paušala.

Predsjednik Opštine Pljevlja je 1. oktobra 2016. sa svog telefona dva puta pozvao Vukovića uputivši mu prijetnje: "Đe si bagro da te ubijem, ubiću te kao zeca, likvidiraću te, glavu ću ti otkinuti, đe se nalaziš da dođem da ti glavu otkinem p…o jedna". Istog dana desetak minuta kasnije Đačić je vozilom došao ispred kuće Vukovića u naselju Radosavac i kroz otvoreni prozor vozila obratio se Vukovićevoj supruzi, riječima "Nemam ja ništa sa tobom, kakvog muža imaš idiota, glavu ću mu otkinuti, ja ću mu biti sudbina, a ne Joksimovići".

Bonus video: