“Modern Literature” objavio prevod poezije Tanje Bakić

Poezija Bakićeve prevođena je na petnaest stranih jezika i zastupljena u internacionalnim antologijama i časopisima objavljivanim u Australiji, SAD, Velikoj Britaniji, Japanu, Indiji, Španiji, Francuskoj, Bugarskoj i tako dalje
61 pregleda 0 komentar(a)
Tanja Bakić
Tanja Bakić
Ažurirano: 06.03.2018. 09:22h

Poezija crnogorske pjesnikinje Tanje Bakić objavljena je u engleskoj verziji u novom broju internacionalnog časopisa "Modern Literature" (modernliterature.org) koji daje fokus trendovima na polju savremene svjetske književnosti. Poeziju su preveli autorka i Peter Stonelake. U istom broju ovog časopisa objavljen je i prikaz knjige angloindijskog autora, Ruskina Bonda, proza američkog autora Džima O’Donela, poezija američkog autora Garija Beka i mnogi drugi.

Poezija Bakićeve prevođena je na petnaest stranih jezika i zastupljena u internacionalnim antologijama i časopisima objavljivanim u Australiji, SAD, Velikoj Britaniji, Japanu, Indiji, Španiji, Francuskoj, Bugarskoj i tako dalje.

Bakić je završila je studije anglistike 2005. Njena prva zbirka stihova je “Treptaj”. Književne prevode, liriku i eseje objavljivala je u publikacijama iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, BiH.

Bonus video: