Viši sud: Privremeno oduzimanje pasoša Mandiću i Kneževiću

"Žalba ne zadržava izvršenje rješenja. Radi tačnog i potpunog informisanja javnosti ukazujemo da je ranijom odlukom suda prema optuženima A.M. i M.K., izrečena mjera nadzora privremeno oduzimanje putne isprave- diplomatskog pasoša", saopšteno je iz Višeg suda
32 komentar(a)
Milan Knežević, Andrija Mandić, Foto: Printscreen
Milan Knežević, Andrija Mandić, Foto: Printscreen
Ažurirano: 06.03.2018. 14:16h

Viši sud u Podgorici danas je na predlog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) donio rješenje kojim je prema poslanicima Demokratskog fronta (DF) Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, odredio mjeru privremenog oduzimanja pasoša.

U saopštenju Višeg suda se navodi da je protiv tog rješenja dozvoljena žalba krivičnom vijeću u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rješenja.

"Žalba ne zadržava izvršenje rješenja. Radi tačnog i potpunog informisanja javnosti ukazujemo da je ranijom odlukom suda prema optuženima A.M. i M.K., izrečena mjera nadzora privremeno oduzimanje putne isprave- diplomatskog pasoša", saopšteno je iz Višeg suda.

Televizija Vijesti pouzdano saznaje da je SDT zatražilo oduzimanje pasoša od obojice optuženih u postupku javnosti poznatom kao "državni udar".

Na ovakav korak SDT se odlučilo nakon što je Andrija Mandić krajem prošle sedmice ilegalno napustio crnogorsku teritoriju. Milanu Kneževiću i Andriji Mandiću su ranije oduzeti diplomatski pasoši, a SDT je sada tražio i oduzimanje njihovih regularnih putnih isprava - pasoša.

Bonus video: