Podgorica: Riješen slučaj paljenja dva auta

F.S. se sumnjiči da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom uništenje i oštećenje tuđe stvari. Na dva vozila je podmetnut požar koji se proširio na tri vozila parkirana u blizini
77 pregleda 2 komentar(a)
požar auto, Foto: Shutterstock.com
požar auto, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 06.03.2018. 12:43h

Podgorička policija je riješila slučaj podmetanja požara na dva vozila vlasnika M.K. iz Podgorice koje je izvršeno u julu 2017, saopšteno je iz Uprave policije.

F.S. se sumnjiči da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom uništenje i oštećenje tuđe stvari. Na dva vozila je podmetnut požar koji se proširio na tri vozila parkirana u blizini.

"Postoje osnovi sumnje da se F.S. 12.07.2017. godine oko 00,15 časova, dovezao motociklom u ulicu Vasa Raičkovića u Podgorici, nakon čega je prišao putničkom motornom vozilu marke „Audi A6“, vlasništvo M.K, a zatim i vozilu marke „Mercedes A 180“ , takođe vlasništvo M.K, koja su se nalazila na parking prostoru u navedenoj ulici, te da je potom na ovim vozilima izazvao požar na način što je ova dva vozila polio zapaljivom tečnošću – benzinom a zatim izvršio paljenje odnosno iniciranje požara usljed kojeg su predmetna dva vozila uništena. F.S. je potom, sumnja se, pobjegao sa lica mjesta.", navodi se u saopštenju.

Po nalogu državnog tužioca u Podgorici, izvršili su uviđaj uz učešće vještaka za požare, eksplozije i havarije. Uviđajem je konstatovano da se požar proširio i na tri vozila koja su bila parkirana pored pomenuta dva i tom prilkom su oštećena.

"U cilju rasvjetljavanja navedenog krivičnog djela, službenici CB Podgorica su preduzimajući kontinuirane kriminalističko – operativne mjere i radnje u dužem periodu, došli do saznanja o mogućem identitetu izvršioca ovog krivičnog djela. Sve sprovedene aktivnosti rezultirale su identifikovanjem F.S. kao osumnjičenog lica i podnošenjem tužiocu posebnog izvještaja, kao dopune krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom izvršiocu, protiv F.S. koji se potražuje od strane policijskih službenika.", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: