Jedno manje nego do sada: Crnoj Gori četiri mjesta u Evropi iduće sezone

0 komentar(a)
OK Jedinstvo, Foto: Filip Roganović
OK Jedinstvo, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.03.2018. 16:19h

Crnogorska klupska odbojka će iduće sezone imati pravo na četiri mjesta u evropskim klubovima, jedno manje nego prošle sezone, saopšteno je iz Evropske odbojkaške konfederacije.

Na najnovijoj CEV rang- listi zemalja za takmičenje u evropskim kupovima, koja je napravljena na osnovu rezultata od 2015. do 2017. godine, Crna Gora je u muškoj konkurenciji pala za četiri mjesta, i sada je na 22. mjestu u konkurenciji 56 zemalja, sa 89,67 bodova.

To znači da će naši muški klubovi sljedeće sezone imati pravo na po jedno mjesto u Ligi šampiona (kvalifikacije) i Čelendž kupu, a izgubljeno je mjesto u CEV kupu.

Iako prošle godine nije bilo naših predstavnika na evrosceni, Crna Gora je u ženskoj konkurenciji popravila plasman za dva mjesta i sada je na 30. poziciji sa 24 boda.

Taj plasman našoj zemlji i dalje donosi dva mjesta u evrokupovima, po jedno u Ligi šampiona (kvalifikacije) i Čelendž kupu.

U konkurenciji odbojkaša, po dva predstavnika u grupnoj fazi Lige šampiona imaće Rusija, Italija, Turska i Francuska, a po jednog Belgija, Njemačka, Poljska i Češka.

Kod dama, po dvije ekipe u grupnoj fazi Lige šampiona imaće Turska, Rusija, Italija i Njemačka, a po jednu Švajcarska, Poljska, Francuska i Rumunija.

Kalendar takmičenja za sezonu 2018/2019. biće saopšten poslije sastanka Izvršnog odbora CEV-a, 13. marta u Luksemburgu.

Bonus video: