Fetel vozio 168 krugova, Meklarenu dva puta stao motor

Mercedesovi vozači su danas odvozili ekipno najviše krugova (174). Prvi dio treninga odvozio je Valteri Botas (86), a drugi dio, aktuelni šampion, Luis Hamilton (88)
0 komentar(a)
formula 1, Foto: Reuters
formula 1, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.03.2018. 18:18h

Sebastijan Fetel u Ferariju danas je bio veoma vrijedan na stazi Katalunja, na startu druge nedjelje testova Formule 1 - odvozio je čak 168 krugova i postavio najbolje vrijeme 1:20.396, na medijum gumama.

Vremenski uslovi su bili bolji nego prošle nedjelje, pa su timovi imali mogućnost da bolje testiraju preumatike i performanse bolida.

Mnogi timovi kombinuju i često biraju po jednog vozača za cijeli dan testiranja. Ima i timova koji traže da oba vozača vrše testiranja, pa su to danas bili vozači Mercedesa, Vilijamsa i Renoa.

Mercedesovi vozači su danas odvozili ekipno najviše krugova (174). Prvi dio treninga odvozio je Valteri Botas (86), a drugi dio, aktuelni šampion, Luis Hamilton (88).

Danas je velike probleme imao Meklaren, tačnije njihov vozač Stofel Vandorn.

„Motor se jednostavno ugasio. Još ne znamo šta je uzrok, ali ćemo morati to da istražimo“, saopšteno je iz Meklarena nakon prvog problema, da bi nakon drugog bili precizniji:

„Ovoga puta nije bio problem do motora, već je problem nastao zbog gubitka hidrauličnog pritiska“.

U prošloj sezoni su Fernando Alonso i Vandorn imali ukupno 13 odustajanja na Hondinim motorima. U ovoj sezoni nastupaju sa Renoovim motorima, ali izgleda da ni to neće riješiti njihove probleme.

Testovi se nastavljaju sjutra od devet časova po srednjeevropskom vremenu.

Bonus video: