Savjet za građansku kontrolu rada policije: Zabrinjavajuće stanje bezbjednosti

"Savjet će intenzivno pratiti dalje postupke i radnje policijskih organa i u skladu sa svojim ovlašćenjima doprinijeti da policija svoja ovlašćenja vrši u skladu sa profesionalnim standardima i obezbjedi Ustavom zagarantovanu sigurnost građana i njihove imovine"
85 pregleda 0 komentar(a)
Pucnjava Podgorica, Foto: Zoran Đurić, Zoran Đurić
Pucnjava Podgorica, Foto: Zoran Đurić, Zoran Đurić
Ažurirano: 03.04.2018. 09:00h

Policijske službe nisu uspjele da preduprijede već sada izuzetno učestala ubistva, paljenja motornih vozila i druga krivična djela, koja dodatno za posljedicu imaju i tragična stradanja nedužnih građana, saopšteno je nakon sjednice Savjet za građansku kontrolu rada policije.

"Savjet poziva ukupnu policijsku organizaciju da maksimalno iskoristi svoje kapacitete i ovlaščenja, i u skladu sa Ustavom i zakonom preduzmu sve radnje da povrate osjećaj mira i sigurnosti kod građana a počinioce krivičnih djela privede zakonu. Savjet će intenzivno pratiti dalje postupke i radnje policijskih organa i u skladu sa svojim ovlašćenjima doprinijeti da policija svoja ovlašćenja vrši u skladu sa profesionalnim standardima i obezbjedi Ustavom zagarantovanu sigurnost građana i njihove imovine", saopšteno je nakon sjednice Savjeta.

Zbog dvostrukog ubistva u centru Podgorice u subotu i podmetanja eksplozivne naprave prošlog četvrta u dijelu grada preko Morače direktor Uprave policije Slavko Stojanović i šef podogoričke policije Jovica Rečević podnijeli su ostavke.

Podgoričani Radivoje Jovanović (42) i Miloš Šaković (31) ubijeni su u subotu na Trgu nezavisnosti oko 12 sati, u centru Podgorice, kada je na njih pucao maskirani, za sada nepoznati, muškarac.

Dražen Čađenović (31) poginuo je u četvrtak kada je u blindiranom automobilu koji je vozio eksplodirala bomba.

Na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost u proširenom sastavu konstatovano je da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori narušena usljed učestalih sukoba organizovanih kriminalnih grupa.

Bonus video: