ZATRAŽILI VANREDNU SJEDNICU ODBORA

DF: Informaciju o dramatičnoj situaciji da daju Nuhodžić, Peruničić, Stanković, Katnić...

Iz DF-a su kazali da je izuzetno važno da ukupna crnogorska javnost bude upoznata sa informacijama, jer "nema građanina koji danas nije zabrinut za ličnu i bezbjednost svoje porodice"
113 pregleda 11 komentar(a)
DF, Demokratski front, Foto: DF
DF, Demokratski front, Foto: DF
Ažurirano: 03.04.2018. 13:49h

Demokratski front (DF) zatražio je danas vanrednu sjednicu Odbora za odbranu i bezbjednost zbog, kako su rekli, ozbiljnog narušavanja bezbjednosne situacije u Crnoj Gori i opravdanog uznemirenja građana.

„Imajući u vidu eskalaciju terorističkih napada, koristimo ovu priliku da iniciramo hitno održavanje otvorene sjednice Odbora za odbranu i bezbjednost Skupštine Crne Gore“, navodi se u zahtjevu DF-a predsjedniku Skupštine, Ivanu Brajoviću i predsjedniku Odbora za odbranu i bezbjednost, Obradu Stanišiću.

Iz DF-a su ocijenili da bi na sjednici Odbora informaciju o dramatičnoj aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u zemlji trebalo da daju ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Peruničić.

„Kao i vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica i predsjednik Višeg suda Boris Savić“, saopštili su iz te koalicije.

Iz DF-a su kazali da je izuzetno važno da ukupna crnogorska javnost bude upoznata sa informacijama, jer "nema građanina koji danas nije zabrinut za ličnu i bezbjednost svoje porodice".

„Svaki stanovnik Crne Gore treba da čuje informaciju o tome zašto sistem bezbjednosti ne funkcioniše, da li je razlog nesposobnost, korumpiranost ili jednostavno – strah“, kaže se u saopštenju.

Sjednici bi, kako su rekli, prisustvovali svi zainteresovani poslanici.

„Odbor za odbranu i bezbjednost je ključni ustavni mehanizam parlamentarnog nadzora nad sektorom odbrane i bezbjednosti i zakazivanje posebne sjednice cijenimo neophodnim i svrsishodnim u ovom veoma kompleksnom bezbjednosnom trenutku“, kazali su iz DF-a.

Preporučujemo za Vas