Podgoričanka nezakonito prešla iz Srbije u Crnu Goru, oduzeta roba bez dokumentacije?

331 pregleda 0 komentar(a)
Granična policija, Foto: MUP Crne Gore
Granična policija, Foto: MUP Crne Gore
Ažurirano: 03.04.2018. 15:31h

Službenici granične policije Pljevlja juče su pronašli i oduzeli veću količinu tekstilne robe bez potrebne dokumentacije vrijednosti oko 9.500 eura, a protiv osumnjičene je podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljena trgovina, saopšteno je danas iz Uprave policije.

"Službenici OGB Pljevlja su, 2.4.2018. godine oko 21,40 časova u reonu sela Crljenice, na makadamskom putu koji povezuje selo Ljeljenica (Srbija) i selo Crljenice (Crna Gora) zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke "Audi-Q7" kojim je upravljala A.R. (40) iz Podgorice. Provjerom je utvrđeno da je A.R. izvšila nezakonit prelazak državne granice iz Srbije u Crnu Goru, čime je počinila prekršaj iz Zakona o graničnoj kontroli. Pregledom vozila pronađena je veća količina tekstilne robe bez potrebne dokumentacije procijenjene vrijednosti oko 9.500 eura", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su Podgoričanka i oduzeta roba predati službenicima Odsjeka za suzbijenje privrednog kriminaliteta.

"O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv A.R. podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljena trgovina", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: