Može li Budućnost da uzdrma šampiona?

Podgorički odbojkaši večeras (19 časova) dočekuju Jedinstvo Bemax u drugom meču finala plej-ofa
0 komentar(a)
OK Jedinstvo - OK Budućnost, Foto: OSCG
OK Jedinstvo - OK Budućnost, Foto: OSCG
Ažurirano: 04.04.2018. 10:08h

Da li finalna serija plej-ofa za odbojkaše može trajati više od minimalna tri meča, biće jasnije nakon večerašnjeg duela u Podgorici. Šampion Jedinstvo Bemax je proteklog vikenda seriju otvorio maksimalnom pobjedom na svom parketu, i napravio prvi korak ka odbrani šampionskog pehara.

Ako Budućnost Capital Plaza ne iskoristi prednost domaćeg terena, teško je očekivati da finalna serija ne bude završena u tri susreta, posebno što se treći duel igra za vikend u “Nikoljcu”.

Svjesni su toga i Podgoričani, koji su imali svoje šanse u prvom meču, ali ih nijesu iskoristili, posebno u trećem setu u kojem su vodili od početka (i do četiri poena) sve to 23:22, kada su stali...

"Na prethodnoj utakmici, kao i na većini u ovoj sezoni, rezultat nije ispratio kvalitet naše igre u pojedinim momentima, tako da smo poraženi maksimalnim rezultatom iako smatram da je vrlo lako sve moglo biti drugačije. Po atmosferi među igračima rekao bih da naš poraz u prvom meču nije ni najmanje obeshrabrio, da i dalje vjerujemo da imamo kvalitet i sposobnost za mnogo bolji rezultat i vjerujem da će tako biti već na drugom meču. Pozvao bih sve one koji su tokom čitave sezone bili uz nas da nam i na ovom meču budu vjetar u leđa, da nam daju podršku koja će nam mnogo značiti. Ovi momci to i zaslužuju, a igrom, energijom i požrtvovanjem uzvratiće na pravi način", rekao je trener Budućnosti Capital Plaze Balša Radulović.

Kvalitet i iskustvo su na strani ekipe Darka Prebiračevića, koja je dobila svih pet mečeva protiv Budućnosti ove sezone, uz svega tri izgubljena seta.

Jedinstvo ima osam uzastopnih pobjeda protiv Budućnosti (posljednje tri sa po 3:0), koja je posljednji put pobijedila 11. februara prošle godine.

Dva kluba su do sada u nezavisnoj državi igrala 47 puta, a skor je 30:17 u korist Podgoričana. Bjelopoljci su 16 pobjeda upisali u posljednje tri sezone, tokom kojih je Budućnost trijumfovala svega tri puta

- Odlično smo otvorili seriju, ali smo na samom početku, biće jako teško. Imamo još dvije utakmice da igramo, nova utakmica je u Podgorici, ali ja vjerujem da možemo ponoviti uspjeh - kaže Prebiračević.

Večerašnja utakmica u Univerzitetskoj dvorani počinje u 19 časova.

Bonus video: