"DOKAZ DA JE SVE U SLUČAJU SUĐENJA DOGOVORENO"

Radunović: Sinđelić je u Srbiji, nakon završenog posla, pušten da pobjegne

„Posebno je bitno da ovo sagledamo u situaciji u kojoj je prije dva dana pokušano da se iscenira da je predsjednik najveće parlamentarne opozicione stranke pokušao da pobjegne iz zemlje u kojoj mu žive, majka, supruga, djeca, sestra i brat i svi najbliži“, naveo je Radunović
77 pregleda 39 komentar(a)
Slaven Radunović, Nebojša Medojević, Foto: DF
Slaven Radunović, Nebojša Medojević, Foto: DF
Ažurirano: 05.03.2018. 19:56h

Svjedok saradnik Saša Sinđelić napustio je Crnu Goru i nalazi se u Srbiji, saopštili su iz Demokratskog fronta (DF), navodeći da je to dokaz da je sve u slučaju suđenja za pokušaj terorizma dogovoreno.

Funkcioner DF-a Slaven Radunović kazao je da je Sinđelić pušten da pobjegne iz Crne Gore.

„Ovo je najbolji dokaz, za one kojima je dokaz bio potreban, da je sve bilo dogovoreno, i da je Sinđelić, nakon završenog posla, pušten da pobjegne“, rekao je Radunović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, vidjeće se koje će biti obrazloženje državnog tužioca, „i kako on uopšte teoretski može da obezbijedi njegovo (Sinđelićevo) vraćanje iz Srbije“.

„Posebno je bitno da ovo sagledamo u situaciji u kojoj je prije dva dana pokušano da se iscenira da je predsjednik najveće parlamentarne opozicione stranke pokušao da pobjegne iz zemlje u kojoj mu žive, majka, supruga, djeca, sestra i brat i svi najbliži“, naveo je Radunović.

Kako je kazao, iako se Mandić poslije „nemilog događaja koji se desio na tromeđi Crne Gore, Srbije i Republike Srpske, a vezano za neko nevrijeme, pojavio poslije nekoliko sati, režimski mediji i vrhovni državni tužilac žele da to prikažu kao pokušaj bjekstva“.

„S druge strane, imamo pravosnažno osuđenog ubicu, kojeg očekuje 21 godina kazne, koji je pušten da napusti Crnu Goru“, dodao je Radunović.

Time je, smatra on, prekršen i zakon i Ustav, ali i „praksa odnosa između država kad se traži izručenje takvog kriminalca i ubice“.

Funkcioner DF-a, Nebojša Medojević, kazao je da se, prema saznajima tog političkog saveza, Sinđelić nalazi u Srbiji.

On je kazao da je Crna Gora, koja je prvi kandidat za članstvo u Evropskoj uniji (EU), odbija da isporuči Sinđelića Hrvatskoj i time krši svoje međunarodne obaveze.

„Isporučuje ga Srbiji, znajući da po Ustavu ta zemlja ne isporučuje svoje državljane pravosuđu drugih država. Očigledno je da se ovdje radi o prvljavoj igri, montaži čiji je cilj da zaustavi neminovne promjene u Crnoj Gori“, kazao je Medojević.

On je istakao da je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić odgovoran što su neki osuđenici, među njima i Svetozar Marović, nedostupni crnogorskim pravosudnim organima.

Medojević je kazao da se Specijalno državno tužilaštvo bavi isključivo progonom DF-a.

„Sada smo svi na ispitu. Jer ako postoji mogućnost da Katnić može ovako grubo da zloupotrebljava Ustav i zakone, međunarodne obaveze, i postaje saučesnik u prikrivanju bjegunaca od pravde, onda se treba postaviti pitanje gdje je danas Crna Gora“, rekao je Medojević.

On je ocijenio da se radi o „zajedničkom zločinačkom poduhvatu protiv Ustava, zakona, međunarodnih obaveza i DF-a“.

Medojević je kazao da je u pitanju ozbiljan međunarodni skandal, i podsjetio da je Hrvastka je članica EU.

"Vidjećemo kako će reagovati Brisel i Zagreb na činjenicu da je Katnić, u saradnji sa predsjednikom kirvičnog vijeća Suzanom Mugošom i, vjerovatno, ministrom pravde, prekršio međunarodne obaveze i omogućio Sinđeliću da ne bude dostupan pravdi i ne odslužuje svoju kaznu“, kazao je Medojević.

Preporučujemo za Vas