Nenadu Duloviću srebro u Salcburgu

Karatista podgoričkog Omladinca Nenad Dulović dokazao je klasu u Austriji u konkurenciji 125 boraca iz 49 zemalja. Uspjeh Dulovića je tim veći, jer od 15 godine zbog dijabetesa četiri puta dnevno prima insulin
217 pregleda 1 komentar(a)
Nenad Dulović, Foto: Boris Pejovic
Nenad Dulović, Foto: Boris Pejovic
Ažurirano: 04.03.2018. 18:49h

Crnogorski karatista Nenad Dulović osvojio je srebrnu medalju na turniru Serije A u Salcburgu. On je danas u finalnom meču kategorije do 60 kilograma poražen od Uzbekistanca Sadridina Sajmatova 1:0.

Član podgoričkog Omladinca prethodno je u četvrtfinalu eliminisao Sultana Alzahranija iz Saudijske Arabije 2:0, a u polufinalu Belgijanca Majkla Dasola 2:1. Na putu do četvrtfinala eliminisao je i Italijana Matija Pampalonija, Jen Po Čena iz Tajpeha 8:0 i Kažita Kanagasingama iz Francuske sudijskim izjašnjavanjem (0:0).

Od ostalih crnogorskih takmičara trećeg takmičarskog dana Ana Drašković zaustavljena je u četvrtom kolu, u trećem su nastup završili Nikola Malović i Almir Cecunjanin, u drugom Luka Ivanović i Dragana Konjević, a u prvom Predrag Smolović.

Drašković je u kategoriji do 55 kilograma bila slobodna u prvom kolu, u drugom je savladala Šveđanku Sabinu Laveri 2:1, a u trećem Poljakinju Natali Šponder 3:0. U četvrtom kolu izgubila je od Azerbejdžanke Ilahe Gasimove 2:0.

Malović je u kategoriji do 84 kilograma pobijedio na startu Aldina Mahmutovića iz Bosne i Hercegovine 3:1, u drugom sudijskim izjašnjavanjem eliminisao je Stefana Joksimovića iz Slovenije, dok je u trećem izgubio od Kazahstanca Danijara Juldaševa 4:1.

Cecunjanin je u kategoriji preko 84 kilograma bio slobodan na startu, u drugom kolu bio je bolji od Nikola Jakobuša iz Jordana 1:0, dok je u trećem izgubio od Francuza Lonija Bulsanea zahvaljujući pravilu da kod neriješenog rezultata (1:1) za pobjednika se proglašava borac koji je osvojio prvi poen.

U istoj kategoriji Ivanović je u prvom kolu pobijedio Mađara Tomaša Jana 8:0, ali je u drugom izgubio od Španca Jagoba Vizetea 4:1.

Konjević je u kategoriji preko 68 kilograma bila slobodna u prvom kolu, u drugom je izgubila od Hrvatce Lucije Ružaj zahvaljujući pravilu da kod neriješenog rezultata (2:2) za pobjednika se proglašava borac koji je osvojio prvi poen.

Na startu takmičenja zaustavljen je Predrag Smolović u kategoriji do 84 kilograma porazom od Čeha Jiržija Kriča 2:0.

Bonus video: