UZ PODRŠKU POSEBNE JEDINICE

Pretresi u Cetinju i Podgorici: Policija oduzela oružje, municiju, eksplozivna sredstva, telefone...

Iz Uprave policije su rekli da je o svemu upoznat državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se nakon vještačenja oduzetog u Forenzičkom centru izjasniti o kvalifikaciji djela
113 pregleda 14 komentar(a)
Cetinje pretresi, oduzeta roba, Foto: Uprava policije
Cetinje pretresi, oduzeta roba, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 04.04.2019. 23:59h

Cetinjska i podgorička policija su uz podršku Posebne jedinice policije jutros pretresli stanove i druge prostorije na šest lokacija u Cetinju i Podgorici, a koje koriste tri bezbjednosno interesantna lica, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su tokom pretresa pronađeni i oduzeti oružje, municija, eksplozivna sredstva i sredstva komunikacije.

"Policajci su pretresom lokacija koje koristi I.M. (22) iz Cetinja u Cetinju i Podgorici pronašli i oduzeli: mobilni telefon "Samsung S5" i mobilni telefon "iPhone". Pretresom lokacija koje koristi V.V. (23) iz Cetinja u Cetinju i Podgorici pronađeno je i oduzeto: 39 komada detonatorskih kapisli i kolska radio veza "Motorola TM-360". Pretresom prostorija koje koristi F.K. (29) iz Cetinja u Cetinju je pronađeno i oduzeto: lovačka puška marke "Green EC & SON", cal. 12 mm, sa oružnim listom na ime M.K. iz Cetinja, pištolj marke "Crvena Zastava M-70", cal. 7,65 mm, sa dva okvira i oružnim listom takođe na ime M.K. iz Cetinja, 142 komada pištoljske municije cal. 7,65 mm, 78 komada puščanih metaka cal.12 mm, nož – britva, dva dvogleda marke "Norcomia", tri SIM kartice, omot za SIM karticu, tablet marke "Samsung" i pet mobilnih telefona", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz Uprave policije su rekli da je o svemu upoznat državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se nakon vještačenja oduzetog u Forenzičkom centru izjasniti o kvalifikaciji djela.