Filip Radović dominirao na državnom prvenstvu

Cetinjanin Radović je prvak Crne Gore u sinnglu, dublu i mješovitom dublu
168 pregleda 0 komentar(a)
Filip Radović, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Filip Radović, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Ažurirano: 04.03.2018. 14:30h

Stonoteniser Uniree iz Uzdina, Filip Radović, osvojio je danas titule prvaka Crne Gore u pojedinačnoj konkurenciji, kao i u dublu i mješovitim parovima na seniosrkom prvenstvu u Podgorici.

Radović je u finalnom meču, u pojedinačnoj konkurenciji, savladao Luku Bakića iz njemačkog Bindorfa 4:2.

Prethodno je u četvrtfinalu eliminisao Filipa Radulovića iz Budućnosti 4:1, a u polufinalu Alana Jašarovića iz beranskog Budima 4:0.

"Zadovoljan sam, očekivao sam težak meč, kao što je i bio. Šanse su bile 50-50, možda je on bio i blagi favorit. Odigrao sam dobro, na početku sam imao problema da se priviknem na rivala, ali kako je meč odmicao igrao sam sve bolje i zasluženo sam pobijedio", kazao je Radović.

On je u paru sa Bakićem trijumfao u konkurenciji muških dublova, a u finalu bili su bolji od Jašarovića i Branka Cubovića iz Indeksa 3:0.

U konkurenciji mješovitih parova Radović i Ivona Petrić iz Budima u finalu savladali su članove Budućnosti, Radulovića i Draganu Ćulafić (3:2), koja je osvojila titulu prvaka u pojedinačnoj konkurenciji.

U finalnom meču napravila je iznenađenje i pobijedila Ivonu Petrić iz beranskog Budima 4:3.

"Napravila sam iznenađenje i pobijedila reprezentativku Crne Gore. Nijesam očekivala, jer sam se vratila poslije pauze od tri godine. Povela sam 3:0, ali je Petrić uspjela da se vrati i izjednači na 3:3. Smogla sam snage i odlučujući, sedmi set riješila u svoju korist", kazala je Ćulafić.

U ženskom dublu, Petrić i Ćulafić osvojile su trofej pobjedom u finalu protiv članica Budima, Andree Bajović i Marije Dubak 3:2.

Bonus video: