Bronzani bombarder nokautirao i Kubanca: Vajlder odbranio titulu

"Pravi šampion uvijek nađe put. Ortis mi je dao veliki zadatak, ja sam ga ispunio kako dolikuje najvećim", kazao je Vajlder
66 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2018. 07:54h

Dontej Vajlder je odbranio titulu prvaka svijeta u teško kategoriji WBC federacije pobjedom nad Luisom Ortisom, nokautom u desetoj rundi.

Američki šampion preživio je najteže iskušenje u karijeri, u jednom trenutku, tokom sedme runde bio u ogromnim problemima, ali je meč završio u spektakularnom stilu.

"Pravi šampion uvijek nađe put. Ortis mi je dao veliki zadatak, ja sam ga ispunio kako dolikuje najvećim", kazao je Vajlder.

On je u petoj rundi dva puta obarao Kubanca, koji se, međutim, vratio u borbu, i u sedmoj, te početkom osme runde, opasnim serijama ozbiljno uzdrmao iznenađenog rivala.

Vajlder je izdržao nalete, da bi u desetoj krenuo silovito na Ortisa, a meč završio sjajnim aperkatom od koga nije bilo oporavka.

"Bronzani bombarder" je ostvario 40. pobjedu u isto toliko mečeva, a 39. put je nokautirao protivnika. Ortis je doživio prvi poraz, u 29. borbi.

Posljednjeg dana marta u Kardifu se bore Britanac Entoni Džošua i Novozelanđanin Džozef Parker, a ulog su četiri pojasa - WBA, WBO, IBF i IBO.

Ukoliko Džošua ostvari pobjedu, ukloniće se posljednja prepreka ka duelu za ujedinjenje svih titula, što se u teškoj kategoriji nije dogodilo od 2000. godine, kada je Lenoks Luis bio neprikosnoveni šampion.

Vajlder je odmah nakon meča sa Ortisom izazvao Britanca.

"Ja sam spreman za Džošuu. Želim da budem najveći šampion i da se borim gdje god on hoće", kazao je Vajlder.

Galerija

Bonus video: