Mario Hodžić bez poraza ostao bez plasmana

Pravilo da samo poraženi od fianlista idu u repasaž za bronzu skupo je koštalo našeg najtrofejnijeg karatistu
0 komentar(a)
Mario Hodžić, Foto: Nađi Akoš
Mario Hodžić, Foto: Nađi Akoš
Ažurirano: 03.03.2018. 19:02h

Ni drugog dana takmičenja na turniru Serije A u Salcburgu crnogorski karatisti nijesu uspjeli da osvoje medalju.

Branilac bronze iz prošle godine u Salcburgu, Mario Hodžić je bio najbliži, ali je ostao bez plasmana u kategoriji do 67 kilograma, iako nije izgubio nijedan meč!

On je bio slobodan u prvom, a potom je sa četiri efektne pobjede izborio plasman u četvrtfinale. U borbi za polufinale je remizirao sa Japancem Hiroto Gomjom (3:3), koji je prošao u polufinale zbog prvog osvojenog poena, ali Hiroto nije uspio da se palsira u finale, pošto su nakon 0:0, sudije preglasavanjem dosijelile pobjedu njegovom zemljaku Funahašiju.

Pravilo da samo poraženi u mečevima sa finalistima idu u repasaž, ostavila su Marija bez šanse za medalju.

I Marina Raković je ostala bez repasaža u kategoriji do 68 kilograma, iako je prošla četiri kruga (tri pobjede i slobodna u prvom), pošto je i Njemica Johana Kner izgubila neizvjestan meč za ulazak u finale. Kner je u četvrtfinalu pobijedila Rakovićevu.

U istoj kategoriji sjajan nastup je imala mlada Vasilisa Bujić, koja je dobila dva, a minimalno je poražena u trećem meču (2:1) od Šveđanke Lize Rasmuson.

U kategoriji do 61 kilogram, Ksenija Rajović je izborila plasman u repasaž, ali je nakon 0:0 preglasavanjem izgubila meč od Makedoninke Veronike Kostovske. Rajovićeva je zauzela 13. mjesto, pošto je prvi meč izgubila od Japanke Someje Majumi, koja je plasmanom u finale povukla u repasaž.

Povratak na tatami nakon dužeg osdsustva zbog povrede Jelena Maksimović je u istoj kategoriji proslavila pobjedom nad Azrom Bašić (BiH), ali je izgubila naredni meč od Britanke Viljiams, koja nije mogla dalje od četvrtfinala. Maksimovićeva je bila jedna od nositeljki i bila je slobodna u prvom krugu.

U kategoriji seniora do 75 kilograma oba naša takmičara, Vladimir Jović i Stefan Gojčević su eliminisana u drugom krugu, ali nakon prvih borbi.

U nedjelju, posljednjeg dana turnira, na tatami će karatistkinje do 55 i preko 68, odnosno karatisti do 60 i 84 i preko 84 kilograma.

Bonus video: