Crna Gora domaćin Svjetskog kupa

101 pregleda 0 komentar(a)
Bodi bilding i fitnes savez Crne Gore, Foto: Bodi bilding i fitnes savez Crne Gore
Bodi bilding i fitnes savez Crne Gore, Foto: Bodi bilding i fitnes savez Crne Gore
Ažurirano: 03.03.2018. 18:18h

Tivat će 6. oktobra biti domaćin Svjetskog kupa u bodi bildingu i fitnesu, saopšteno je iz Svjetske fitnes federacije /World Fitness Federation (WFF)/.

Navodi se da se Svjetski kup održava jednom godišnje i da okuplja više od 250 takmičara.

Predsjednik WFF, Stefan Šekularac kazao je da očekuje najmasovnije takmičenje do sada.

"Konkurencija će biti zaista izuzetna. Očekujemo da će crnogorski predstavnici biti brojni i da će se predstaviti u najljepšem svjetlu. Vjerujemo i da će odziv publike biti na nivou, kao i da ce sve proteći u najboljem redu. Cilj nam je da pokrenemo pozitivnu energiju i priuštimo pravi sportski ugođaj. Bićemo dobri domaćini", kazao je Šekularac u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

On očekuje da će takmičenje biti održano u oko 15 kategorija, navodeći da najviše očekuje od teške i apsolutne kod muškaraca i bikini kategorije kod žena.

"Konkurencija će biti veoma jaka. To i ne iznenađuje ako se zna da će petoro takmičara, u obje konkurencije, dobiti pro-card, što će im omogućiti profesionalna nadmetanja širom svijeta. Predviđeno je da kompletan događaj traje dva dana - jedan bi bio rezervisan za Svjetski kup u bodibildingu i fitnesu, a drugi bi bio posvećen samom sportu i sportistima, seminaru zdrave ishrane, predavanjima", kazao je Šekularac.

Prema njegovim riječima, Svjetski kup u Tivtu biće održan pod pokroviteljstvom Opštine Tivat.

Bonus video: