Vajrajter najbrža u Kran Montani, sada vodi u superveleslalomu

0 komentar(a)
Tina Vajrajter, Foto: Beta/AP
Tina Vajrajter, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.03.2018. 15:14h

Tina Vajrajter pobjednica je pretposljednjeg superveleslaloma u sezoni (ukupno sedmog), pa je došla na korak od odbrane trofeja te discipline u Svjetskom kupu.

Bronzana iz Pjongčanga u superveleslalomu do pobjede u Kran Montani došla je u vremenu minut, dvije sekunde i 17 stotinki.

To je njena druga pobjeda ove sezone, deveta u Svjetskom kupu, a trijumfovala je ove sezone u toj disciplini i u Lejk Luisu.

Ona je za 36 stotinki bila brža od drugoplasirane Austrijanke Ane Veit, dok je treća bila Švajcarkinja Vendi Holdener sa 37 stotinki slabijim vremenom od pobjednice.

Skijašica iz Lihtenštajna je prvo mjesto u superveleslalomu preuzela od Lare Gut iz Švajcarske, koja je današnjoj trci bila sedma i sada u generalnom plasmanu zaostaje 46 bodova za rivalkom, koja ima 421 bod. Treća je Veit sa 307 bodova.

Olimpijska šampionka iz Pjongčanga Ester Ledecka nije učestvovala u trci u Švajcarskoj, jer je počela takmičenje u snoubordu, u paralelnom veleslalomu, u Turskoj.

Takođe, nije bilo i vodeće u generalnom plasmanu Svjetskog kupa Mikaele Šifrin iz SAD, kao i njene sunarodnice Lindzi Von.

Šifrin vodi u generalnom poretku sa 1.513 bodova, Holdener je druga 902, a treća Vajrajter sa 797.

Posljednja trka super-džija u ženskoj konkurenciji voziće se 15. marta u švedskom Areu.

Skijašice će sjutra voziti kombinaciju.

Bonus video: