Andrija Mandić je samo zalutao

Iz bezbjednosnog sektora tvrde da je Mandić namjerno "prešao" da bi se, navodno, sastao sa nekim "oči u oči"
157 pregleda 0 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Goran Malidžan
Andrija Mandić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 03.03.2018. 09:32h

Andrija Mandić tvrdi da nije preksinoć bježao iz Crne Gore. On se, sa još četvoricom ljudi, jednostavno izgubio u sniježnoj mećavi i našao se u drugoj državi.

Sa druge strane, izvori "Vijesti” iz bezbjednosnog sektora tvrde da se Mandić i drugovi nijesu izgubili nego su sa namjerom prešli u drugu državu da bi se Mandić, navodno, sastao sa nekim “oči u oči”.

Oni nijesu htjeli da kažu ko bi mogao biti taj sa kim se Mandić, navodno, sastao. Mandić je rekao da im se, pored svih nedaća u mećavi, pokvarilo i terensko vozilo.

Rekao je da je to vozilo bilo i neregistrovano, ali su sa njim, kasno u noć, pošli da posjete jednog domaćina i simpatizera na tromeđi.

"To je najmanje pogodno prevozno sredstvo za neki spektakularni bijeg”, kazao je Mandić sinoć.

Kako su se izgubili Mandić je sinoć na pres konferenciji u Pljevljima objašnjavao sa predsjednikom opštinskog odbora Nove srpske demoktarije u tom gradu Milanom Lekićem.

Lekić je objasnio da putevi nijesu bili očišćeni i da su u jednom momentu primijetili da su promašili put.

"Nismo imali prilike da se vraćamo nazad. Nazad nijesmo imali kuda. Predsjednik stranke rekao je da idemo i da se vratimo na granični prelaz. Policija nas je stigla i bili smo privedeni. Iz ponašanja policije može se zaključiti da nas je od samog polaska crnogorska policija pratila i, umjesto da nam pomogne da ne lutamo, oni su to prijavili policiji Srbije koji su nas tamo sačekali", rekao je Lekić.

Mandić je, sa Nenadom Cuparom, Blažom Kotlajom, Vojislavom Pićanom i Lekićem uhapšen preksinoć oko ponoći kada su ilegalno prešao iz Crne Gore u Srbiju. Njih su uhapsili srpski granični policijaci koji su ih, nakon ispitivanja, sproveli sudiji za prekršaje u Prijepolju koji ih novčano kaznio.

Njih srpska policija nije odmah ispratila do granice i vratila na teritoriju Crne Gore, nego su juče, do skoro 15 sati, bili u Srbiji. Tada su se vratili u Crnu Goru preko zvaničnog graničnog prelaza Ranče.

Izvori "Vijesti" kazali su juče da je čudno ponašanje srpske policije i da oni nijesu odmah “ispraćeni” jer je neko iz srpskih vlasti to “ispeglao”.

Iz bezbjednosnog sektora Crne Gore juče je nekoliko sagovornika "Vijesti" oko podne kazalo da se Mandić uputio za Beograd, na sastanak sa mogućim predsjedničkim kandidatom Andrijom Jovićevićem. Jedan od njih je kazao i da postoji mogućnost da je njegov ilegalni prelazak u Srbiju “bio dogovoren”.

Mandića i njegove saputnike crnogorska policija juče nakon povratka nije privodila.

Načelnik Centra bezbjednosti Pljevlja, Slavko Vojinović, kazao je sinoć “Vijestima” da za to nije bilo razloga. On je rekao i da nije bilo elemenata za prekršajnu prijavu jer su Mandić i njegovi saputnici već prekršajno kažnjeni u Srbiji.

Mandić je sinoć rekao da se “desio skandal i nešto po čemu će biti upamćen režim".

"Kada su bili ugroženi životi ljudima koji su bili u političkoj akciji prikupljanja sigurnih glasova, obilaska simpatizera na najudaljenijoj tački u opštini Pljevlja, ljudi iz policije Crne Gore iskoristili su da nas prijave policiji Srbije”, kazao je on.

"Vijestima" je juče nezvanično rečeno da će Specijalno državno tužilaštvo uputiti inicijativu vijeću Višeg suda u Podgorici, kojim predsjedava sutkinja Suzana Mugoša, da se Mandiću odredi pritvor do kraja suđenja.

Mandić: Ne očekujem da me uhapse

Mandić je kazao sinoć “Vijestima” na pres konferenciji u Pljevljima da ne očekuje da bude uhapšen, jer nije prekršio Zakon.

"Prvo treba da budu uhapšeni oni koji zloupotrebljavaju zakon. Nikakav zakon nisam zloupotrijebio. Nikakav prekršaj ni krivično djelo, ni ja ni moje kolege, nijesmo napravili. Ali je prema meni lično napravljena velika nepravda i krivično djelo kada mi je prije devet mjeseci, na pravdi boga, oduzeta putna isprava. Ja sam, kao političar hendikepiran, jer ne mogu da se bavim međunarodnom politikom koja je sastavni dio svake ozbiljne politike. Evo, dolazimo i do toga da se više ne smijem primaći ni granici na pet kilometara. Ako se primaknem može da se desi ovo što se desilo sada“, rekao je Mandić.

On je rekao da im, osim novčane kazne, sud u Prijepolju nije izrekao kaznu zabrane ulaska u Srbiju.

Bonus video: