TVRDE DA NIKŠIĆANINA NISU TUKLI

Uprava policije: Sekulović je policajce maltretirao

"M.S. je taj koji je u alkoholisanom stanju napravio incident i vrijeđao policijske službenike u prostorijama ugostiteljskog objekta, što su potvrdili i svjedoci. Sa vrijeđanjem je nastavio i u policijskim prostorijama", tvrde iz Uprave policije
236 pregleda 12 komentar(a)
Milinko Sekulović, Foto: Privatna arhiva
Milinko Sekulović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 02.03.2018. 19:02h

Iz Uprave policije saopštili su da je neistina da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Plužine Goran Vuković i Stanko Jokanović maltretirali i tukli Nišićanina Milinka Sekulovića (37).

Tvrde da je on u alkoholisanom stanju izazvao incident i vrijeđao policajce, tražio novac da ih ne prijavljuje, a potom i urinirao po policijskim prostorijama.

Iz te institucije, umjesto odgovora na pitanja "Vijesti" poslata dan ranije, juče su dostavili reagovanje.

Dio tog reagovanja, koji se odnosi na Sekulovića, "Vijesti", u skladu sa Kodeksom novinara, neće objaviti.

"M.S. je taj koji je u alkoholisanom stanju napravio incident i vrijeđao policijske službenike u prostorijama ugostiteljskog objekta, što su potvrdili i svjedoci. Sa vrijeđanjem je nastavio i u policijskim prostorijama", tvrde iz Uprave policije.

U reagovanju su istakli da su svjedoci potvrdili izjave policijskih službenika da prema Sekuloviću nije bilo upotrebe bilo kakve vrste prinude u kafiću i ispred njega.

"Veći dio trase od tog ugostiteljskog objekta do prostorija OB Plužine, što iznosi oko 50 metara, je pokriven video-nadzorom, te su shodno tome izuzeti snimci sa video-nadzora. Snimci su pregledani i na njima nije uočeno ništa što nije u skladu sa onim što su policijski službenici izjavili. M.S. je takođe od policijskih službenika tražio da plate kaznu koja će mu zbog incidenta biti izrečena od strane Suda, kao i da mu policija uplati još 2.000 eura kako ne bi podnio prijavu protiv policijskih službenika. O svemu je obaviješten nadležni tužilac. Ukoliko i tužilac nađe da nema elemenata bića krivičnog djela koji se odnosi na policijske službenike, službenici OB Plužine će protiv M.S. podnijeti krivičnu prijavu zbog krivičnog djela lažno prijavljivanje", kazali su iz policije.

Iz te institucije navode da je Sekulović priveden u prostorije Dežurne službe OB Plužine 21. februara oko 16 časova, jer je u kafiću na Autobuskoj stanici prethodno vrijeđao policajce i prijetio im, i da su to potvrdili svjedoci iz lokala:

"Prilikom dovođenja M.S., koji je dovoden bez upotrebe sredstava prinude u vidno alkoholisanom stanju, M.S. je ponovio uvrede na račun policijskih službenika i pred komandirom, tako da je komandir naložio da se liši slobode zbog prekršaja iz čl. 11 Zakona o javnom redu i miru. M.S. je odbio da se o njegovom zadržavanju u prostorijama za zadržavanje, u kojima je bio do privoda Sudu za prekršaje, obavijesti bilo ko iz njegove porodice, a potom je i urinirao po tim prostorijama i pravio razne druge incidente odbijajući bilo kakvu vrstu saradnje".

Oni dodaju da su dvojica policajaca potvrdila da prema Sekuloviću nijesu upotrijebili sredstva prinude, već da su ga pridržavali da ne bi pao, jer je bio pijan. Istakli su da je Nikšićanin u Sudu za prekršaje ponovio uvrede i prijetnje na račun policijskih službenika i tvrdio da ga je neko udario tokom privoda. Iz policije su kazali da je on dan kasnije, putem vajbera, komandiru policije poslao fotografije "sa povredama koje je navodno zadobio tokom policijskih mjera i radnji preduzetim prema njemu". Policija tvrdi da te i fotografije objavljene u Vijestima nijesu iste.

"Komandir je M.S. uputio na načine na koje može izraziti prigovor u slučaju da je postupanje prema njemu bilo neprofesionalno. Dan nakon toga M.S. je pozvao komandira i tražio prijem kod načelnika OB Plužine koji mu je odobren prvog narednog dana, u ponedjeljak 26.02. Kod načelnika OB Plužine M.S. je dolazio dva dana zaredom, i u ponedjeljak i u utorak. Prvi put M.S. je došao na sastanak kod načelnika da bi dostavio ljekarsko uvjerenje o povredama koje su mu navodno zadali policijski službenici, kao i da kaže da je spreman da pregovara sa policijom oko pogodbe odnosno tražeći da policija plati kaznu koju mu izrekne Sud za prekršaje zbog indicenta koji je izazvao, nakon čega mu je načelnik kazao da će ispitati okolnosti svega što je kazao, a da on dođe kod njega sjutradan. Tada je M.S. i kazao da će se samospaliti ukoliko mu policija ne plati kaznu. Kada je došao sjutradan kod načelnika OB Plužine, M.S. je kazao da sad traži da mu policija osim plaćanja kazne uplati i 2.000 eura kao vid poravnanja za 'pretrpljenu duševnu bol' a ako to ne urade da će podnijeti prijavu protiv policijskih službenika. Istog momenta, nakon ovakvog ponašanja, M.S. je upućen u Dežurnu službu OB Plužine da podnese prijavu protiv policijskih službenika", tvrde iz policije.

Sekulović je policajce iz Plužina optužio da su ga bez razloga maltretirali i tukli.

Preporučujemo za Vas