Od Biserke Radulović bolje samo Japanke

Biserka Radulović je nastup završila na 9. mjestu u konkurenciji 175 katašica iz 46 zemalja
244 pregleda 0 komentar(a)
Biserka Radulović, Foto: Privatna arhiva
Biserka Radulović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 02.03.2018. 18:27h

Sjajan nastup na turniru Serije A u Salcburgu imala je crnogorska reprezentativka Biserka Radulović. Katašica Budućnosti je žrijebom morala da se takmiči od pretkola, u kojem je sa 5:0 slavila protiv Mađarice Čenge Favijan (5:0), a potom je sa 3:2 dobila iskusnu Hrvaticu Vlatku Kjuk, da bi u trećem nastupu sa maksimalnih 5:0 dobila i Mariju Jerko iz Srbije.

Radulović je potom izgubila od Japanke Koju Šimicu, koja je sve mečeve dobila sa maksimalnih 5:0.

Radulović je bila uspješna i u prvom meću repasaža, jer je dobila Malezijku Ksinji Liseline (5:0), da bi preglasavanjem potom izgubila od Japnke Mizuki Igai (3:2).

I mlada Ivana Bujković je imala zapažen nastup u katama, pošto je slavila u prvom duelu sa Andreom Keveda iz Venecuele (5:0), ali je potom izgubila od Hrvatice Nike Jukić.

Japanke su dominirale u konkurenciji kata pojedinačno i osvojile su prvih šest mjesta u konkurenciji 175 takmičarki.

U muškoj konkurenciji kata, Vladimir Mijač je na startu sudijskim preglasavanjem izgubio od Japanca Šogo Hošike (3:2), a Arijan Kočan je dobio meč sa Norvežaninom Kristijanom Hagensenom (4:1), ali je potom sa 5:0 izgubio od Egipćanina Ahmeda Šavke.

Crnogorski kata tim (Mijat Vojvodić, Vladimir Mijač i Srđan Vuković) nije nastupio, jer zbog otkazanog leta Vojvodić i Vuković nijesu mogli otputovati za Salcburg.

"Šteta što naš tim nije mogao da nastupi, pošto smo bili žrijebani u izuzetno lakoj grupi. Svi favoriti u Salcburgu bili su u donjem dijelu kostura", kazao je selektor kate reprezentacije Crne Gore, Jugoslav Bukilić.

Sjutra i u nedjelju u Salcburgu će nastupiti crnogorski takmičari u borbama.

Bonus video: