TUŽILAŠTVO PODIGLO OPTUŽNICU

Dragomanović ugrozio sigurnost Jokića?

"Ne treba ga štedjeti nego linčovati...” napisao je, između ostalog, Dragomanović na Facebooku
102 pregleda 4 komentar(a)
Srđan Dragomanović, Foto: TO Kotor
Srđan Dragomanović, Foto: TO Kotor
Ažurirano: 02.03.2018. 16:58h

Kotorsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv funkcionera kotorske DPS i bivšeg menadžera Opštine Kotor Srđana Dragomanovića koga tereti da je ugrozio sigurnost gradonačelniku Vladimiru Jokiću (Demokrate).

"Pred ovim Tužilaštvom formiran je predmet protiv S.D. iz Kotora, zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz člana 168 stav 1 Krivičnog zakonika povodom objavljivanja komentara na Facebook profilu dana 05.08.2017. Nakon sprovedenog izviđaja, državni tužilac Jovanka Čizmović podnijela je Osnovnom sudu u Kotoru optužni predlog zbog navedenog krivičnog djela,“ navodi se u odgovoru "Vijestima" portparolke ODT Kotor Tijane Čelanović.

Dragomanović na osnovu optužnice može biti kažnjen novčano ili kaznu zatvora do jedne godine. Vladimir Jokić je 6.avgusta prošle godine ODT-u podnio prijavu protiv N.N. lica iz Savjeta mladih DPS-a Kotor. 

Gradonačelnik je to uradio zbog, kako je kazao, nakon poziva na linč koje je neko, u ime Savjeta mladih DPS Kotora, iznio na zvaničnoj Facebook stranici te organizacije početkom avgusta. Naime, u polemici sa jednim od posjetilaca stranice, njen administator je napisao:

"Viktorija, ukoliko ne poštuje pozitivne propise i još to radi svjesno, što je za Jokića i dokazano, ne treba ga štedjeti nego linčovati. NIJE SVAKO TURE ZA VEZIRA!". 

Jokić i Demokrate koje su odmah označile Dragonamovića kao autora sporne poruke, ovo su protumačili kao direktnu prijetnju. DPS inače, već mjesecima Jokića optužuje da krši zakone, počev od toga da je u trenutku izbora za odbornika u SO Kotor navodno imao srpsko državljanstvo, do toga da navodno, protivno zakonu, u opštinskoj upravi zapošljava kadrove bliske koaliciji Demokrate - DF-SDP-URA koja je na vlasti u Kotoru uz podršku SNP u lokalnom parlamentu.

Istog dana kada je ova priča objavljena u medijima, Nikola Pešić, predsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore izvinio se "Vladimiru Jokiću i svim građanima kod kojih je poruka neodgovornog pojedinca postavljena na Facebook stranici Savjeta mladih DPS Kotor izazvala bilo kakvu vrstu nelagode”.

"Nisam upoznat da je protiv mene Tužilaštvo podnijelo optužni predlog, niti sam o tome ili eventualnom potvrđivanju optužnice obaviješten na bilo koji način", kazao je "Vijestima” Dragomanović, istakavši da on ima dokaze da on nije autor sporne poruke na Fejsbuku.

On je dodao da je prije par dana za lične potrebe sakupljao dokumentaciju koja mu je potrebna za konkurisanje za posao i pritom je od suda dobio zvaničnu potvrdu da se protiv njega ne vodi krivični postupak.

Dragomanović potvrdio “Vijestima” da je on napisao poruku na Facebooku, ali tvrdi da se ona nije odnosila na Jokića. 

Gradonačelnik Kotora juče nije želio da komentariše optužnicu. 

Čeka ga mjesto direktora

Srđan Dragomanović je nakon promjene vlasti u Kotoru razriješen dužnosti menadžera Opštine i od tada se vodi kao neraspoređen. 

Istekom perioda od šest mjeseci u tom statusu, po zakonu, sa njim se i formalno može raskinuti radni odnos u lokalnoj upravi, a prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, DPS je Dragomanoviću već našao novi posao – mjesto zamjenika direktora Doma starih “Grabovac” u Risnu koje bi on trebalo da preuzme odmah pošto mu bude zaključena radna knjižica u Opštini.

Preporučujemo za Vas