Medojević i Knežević kažnjeni sa po 1.000 eura

Izrečene novčane kazne Knežević i Medojević su dužni da uplate u korist Budžeta Crne Gore, u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti rješenja, pod prijetnjom prinudne naplate
0 komentar(a)
Knežević, Mandić. Medojević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Mandić. Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.03.2018. 14:31h

Vijeće Višeg suda u Podgorici kaznilo je sa po 1.000 eura funkcionere Demokratskog fronta Milana Kneževića i Nebojšu Medojevića.

"Rješenjem vanraspravnog krivičnog vijeća Višeg suda u Podgorici uvažena je žalba Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, pa je rješenje sudije za istragu ovog suda preinačeno na način što je svjedok M.K. kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.000eura, zbog odbijanja da svjedoči u predmetu izviđaja koji je formiran povodom javno iznijetih navoda svjedoka M.K. na konferenciji za medije održanoj dana 31.01.2018.godine, da je "imao ponudu visokopozicioniranog sudije da da 10.000 eura i da mu se poništi kazna"", navodi se u saopštenju Višeg suda.

Izrečenu novčanu kaznu Knežević je dužan da uplatiti u korist Budžeta Crne Gore, u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti ovog rješenja, pod prijetnjom prinudne naplate.

Nebojša Medojević kažnjen je zbog odbijanja da svjedoči u predmetu izviđaja koji je formiran povodom navoda iznijetih na Facebooku da je okrivljeni Miomir Mugoša platio Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću 100.000 eura da mu ne određuje pritvor u krivičnom postupku "zbog zloupotrebe službenog položaja i pljačke države od 6.000.000,00 eura".

"Drugim rješenjem vanraspravnog krivičnog vijeć Višeg suda u Podgorici uvažena je žalba Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, pa je rješenje sudije za istragu ovog suda preinačeno na način što je svjedok N.M. kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.000 eura, zbog odbijanja da svjedoči u predmetu izviđaja koji je formiran povodom javno iznijetih navoda N.M., na svom profilu na društvenoj mreži Facebook, da je "okrivljeni M. M. platio Glavnom specijalnom tužiocu 100.000 eura da mu ne određuje pritvor u krivičnom postupku zbog zloupotrebe službenog položaja i pljačke države od 6.000.000,00 eura“, a koje navode je kasnije prenio portal IN4S", navodi se u saopštenju.

I Medojević je izrečenu novčanu kaznu svjedok dužan da uplatiti u korist Budžeta Crne Gore, u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti ovog rješenja, pod prijetnjom prinudne naplate.

"Protiv ovih rješenja dozvoljeno je pravo žalbe u roku od 3 dana od dana prijema istog, Apelacionom sudu CG, a preko ovog suda", zakjlučuje se u saopštenju.

Bonus video: